skoljobb.se

Gymnasiebibliotikarie till Täljegymnasiet

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-08

Ansök nu

Gymnasiebibliotikarie till Täljegymnasiet

Täljegymnasiet är Södertälje kommuns största kommunala gymnasium med ca 650 elever fördelade på våra olika program NA, TE, EK, SAM, IB (International Baccalaureate), SPV och IA (Individuellt alternativ). Vi söker nu en gymnasiebibliotekarie till vår skola. Skolan arbetar medvetet för att alla elever ska lyckas med sina studier och få en utbildning som präglas av trygghet och studiero. Vi ingår i Skolverkets satsning Samverkan för bästa skola med flera externa insatser som riktar fokus på undervisningens kvalitet och elevernas förutsättningar att lära.

Dina arbetsuppgifter

Din roll är en central och viktig för vår skola. Du kommer därför att ha ett ansvarsfullt arbete som kräver noggrannhet och uthållighet och en vilja att skapa förutsättningar för elever och lärare. Vem är du?

Vem är du?

Arbetet kräver att du tycker om att arbeta med ungdomar, det är givande men kan ibland vara fordrande eller vid terminsstart/terminsslut hektiskt. I hanteringen av läromedel ingår en del lyftmoment. I din roll hjälper du elever med läromedel och litteratur, tar hand om det fina tvåplans biblioteksrummet och håller ordning i läromedelsförrådet. Det är viktigt att du samarbetar med kollegiet och övrig personal. Du hjälper vidare till exempel till med utskrifter, registrerar talbokslåntagare och lånar in litteratur från andra bibliotek. I tjänsten ingår undervisning och boksamtal. Du är servicemedveten, och har ett naturligt sätt att kommunicera med låntagare samt gillar att hitta lösningar. Det finns goda möjligheter att utveckla verksamheten.

Krav:
- Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande:
- Du har erfarenhet av att arbeta i skolmiljö.
- Du har goda egenskaper i bibliotekssystemet Book-IT. En del systemunderhåll ingår.
- Du är allmänbildad och intresserad av kunskaps- och vetenskapsfrågor.


Vi erbjuder dig:

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt. Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bland annat trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om anställningen

Lön:Lön enligt kollektivavtal
Lönetyp: Fast månadslön
Anställningsvillkor: Deltid

Kontakt
Sara Magnusson, Biträdande rektor

sara.magnusson@skolasodertalje.se

08-523 016 58

Dela detta jobb

Gymnasiebibliotikarie till Täljegymnasiet

Södertälje kommun - Utbildningskontoret