skoljobb.se

logo

Gymnasielärare i matematik och kemi vid Europaskolan Bryssel II

Företag Skolverket
Regioner
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Gymnasielärare i matematik och kemi vid Europaskolan Bryssel II

Bryssel

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Europaskolan Bryssel II har ca 3 000 elever fördelade på Nursery (4-5-åringar), Primary (6-10-åringar) samt Secondary (11-18-åringar). Totalt går ca 30 000 elever i denna skolform på 13 olika skolor runt om i Europa. Barnens/ungdomarnas vårdnadshavare arbetar till övervägande delen inom EU:s institutioner.

Om arbetet

Till tjänsten söker vi en utbildad gymnasielärare i matematik och kemi för tjänstgöring i årskurserna 1-7 på sekundärstadiet. Arbetsspråket med elever, föräldrar och kollegor inom den svenska språksektionen är svenska men mycket goda språkkunskaper i ett av de officiella arbetsspråken inom EU – engelska, franska eller tyska - fordras.

Som lärare vid Europaskolan arbetar du nära övrig personal och har föräldrakontakter, vilket ställer höga krav på flexibilitet. Ett kulturellt och pedagogiskt utbyte mellan personal och elever är en av de bärande idéerna inom Europaskolan. Vi förutsätter att du i din lärarroll är intresserad av att bidra till skolutveckling genom att till exempel delta i arbetsgrupper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete. Lön utgår från Europaskolan och dessutom erhåller du svensk lön från Skolverket, som är din svenska arbetsgivare. De dagliga arbetsrelaterade frågorna hanteras av den lokala skolledningen på Europaskolan Bryssel II.

Tjänsten tillträds 15 augusti 2023 och kan efter två förlängningar av kontraktet vara i högst 9 år.

Vi söker dig som har:

  • behörighet som gymnasielärare i matematik och kemi

  • aktuell tjänstgöring vid svensk gymnasieskola

  • mycket goda språkkunskaper i ett av de officiella arbetsspråken inom EU.

Vi ser det som meriterande om du dessutom har:

  • kunskaper i ytterligare ett officiellt arbetsspråk inom EU

  • specialpedagogisk kompetens och/eller erfarenhet

  • erfarenhet av undervisning i svensk grundskola på högstadiet

  • deltagit i skolutvecklingsprojekt.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och vid dina sociala förutsättningar att jobba utomlands.

Upplysningar och ansökan

Sista ansökningsdag är den 26 mars 2023. Intervjuerna genomförs under april månad.

För att kunna söka tjänsten måste du ha varit folkbordförd och boendes i Sverige i minst ett år innan tillträdet den 15 augusti 2023.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Observera att kommunikationen under rekryteringen till stor del kommer att ske via e-post. Mer information om skolan hittar du på Europaskolans hemsida: www.eursc.eu. 

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Lärarförbundet), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Kontaktpersoner

Alper Yilmaz

Undervisningsråd och inspektör Europaskolan

alper.yilmaz@skolverket.se

Marie Eriksson

Rekryterare

08-527 333 77

marie.eriksson@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Gymnasielärare i matematik och kemi vid Europaskolan Bryssel II

Skolverket