skoljobb.se

Gymnasielärare i religion och juridik till Kungsholmens västra gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Gymnasielärare i religion och juridik till Kungsholmens västra gymnasium

 

Arbetsplatsbeskrivning

Kungsholmens västra gymnasium är centralt beläget på Campus Konradsberg på Kungsholmen. Skolan växer och har ca 950 elever med en stark ökningstakt då skolan är populär. Skolan erbjuder studier på Naturvetenskapliga programmet inriktning Naturvetenskap, Vård- och omsorgsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap och Samhällskunskap med juridisk profil

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och ge våra elever bästa förutsättningar att nå sina mål? Vill du tillhöra ett härligt gäng med stort engagemang för eleverna? Då ska du söka den här tjänsten. I tjänsten ingår undervisning, att vara mentor, utvecklingsarbete i arbetslag, både ämneslag och programlag. Vi är i ett uppbyggnadsskeende inom juridik där vi har en juridisk profil på våra samhällsprogram och i tjänsten nästa år vill vi att du är med och bygger upp kursen juridiken och samhället förutom att du undervisar i religion. Som lärare har du unika möjligheter att påverka och bidra till elevernas utveckling utifrån deras egna förutsättningar. Du ska kunna ta tillvara och utveckla den kompetens som finns hos eleven och uppmuntra till livslångt lärande.

Kvalifikationer

Du ska vara behörig gymnasielärare med erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar. Som person är det viktigt att du är ansvarskännande och har uppnått en personlig mognad, är initiativrik och empatisk. Du ska ha lätt att motivera eleverna och vara en tydlig ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar, kolleger och arbetsliv. Du har elevernas resultat i fokus och är positiv till att utvärdera och utveckla ditt pedagogiska arbete för att öka måluppfyllelsen för eleverna.

Det är viktigt att du är en tydlig ledare i klassrummet och att du är relationsbyggare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är 80-100% tillsvidareanställning och kan bli aktuell om tjänsterna inte behöver tas i anspråk av övertalig personal inom Stockholms stad.

Dela detta jobb

Gymnasielärare i religion och juridik till Kungsholmens västra gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen