skoljobb.se

logga

Gymnasielärare i svenska och engelska

Regioner
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska och engelska

Härjedalens gymnasium är en lagom stor skola med ca 200 elever och runt 35 medarbetare, vackert belägen vid Ljusnan mitt i centrala Sveg i östra delen delen av härliga Härjedalen. Skolan har sju nationella program plus introduktionsprogrammet. De nationella programmen vi erbjuder inför läsår 23/24 är Fordons- och transportprogrammet; Barn- och fritidsprogrammet; Industritekniska programmet: Ekonomiprogrammet; Naturbruksprogrammet; Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. 

Vi erbjuder också nationell idrottsutbildning inom längdskidor, skidskytte och alpint.

Arbetsuppgifter

Vi söker legitimerade lärare i svenska och engelska på gymnasienivå som trivs med samarbete i arbetslag och som på ett naturligt sätt bidrar i lärarkollegiets allmänna åtaganden. I arbetet ingår läraruppgifter där du planerar, genomför och följer upp undervisningen. 

Vi söker just nu även lärare inom ung företagsamhet och andra programspecifika kurser. Vi är därför öppna för att kombinera svenska alt engelska med andra kurser.

Kvalifikationer

  • Önskvärt är att du har lärarlegitimation på gymnasienivå. Om legitimation saknas är erfarenhet av
    undervisning ett krav.  

  •  Du behöver känna dig bekväm med att arbeta med pedagogiska IT-verktyg. 

För tjänsten är uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. En tillsvidareanställning kräver legitimation, provanställning kan komma att tillämpas.

Personliga egenskaper

Du behöver vara en tydlig, ansvarsfull, välstrukturerad ledare i klassrummet samt förstå betydelsen av att
anpassa undervisningen utifrån elevernas behov. Även utanför klassrummet bör du kunna agera som en förebild för eleverna i såväl bemötande som i livsstilsfrågor. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Härjedalens gymnasium som arbetsplats erbjuder dig en miljö där du får arbeta nära andra lärare i arbetslag i en skola där verksamhetsbeslut flyttas så nära berörda parter som möjligt. Vi deltar för närvarande i "Samverkan för bästa skola" och har systematiskt kvalitetsarbete i fokus.

Inför rekryteringsarbetet har Härjedalens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi avsäger oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktinformation

Helena Larsson

Rektor

 Telefon:0722084888

Karin Kers

Ombud Sveriges Lärare

 Telefon:0730710901, 0680-16100

Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra tre kontor med huvudkontoret i Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier,  friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och servicen.

Dela detta jobb

logga
Gymnasielärare i svenska och engelska

Härjedalens kommun