skoljobb.se

Gymnasielärare i svenska och historia

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska och historia

En dag på jobbet 
På Wendela Hebbegymnasiet arbetar du i en lugn och kreativ miljö tillsammans med elever och personal som brinner för de estetiska ämnena. Du arbetar tillsammans med lärare som samtidigt är verksamma som t ex journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, designers, dramatiker och manusförfattare. 
 
Du tillhör arbetslaget bild/media, vilket innebär att du framför allt kommer att undervisar elever på dessa inriktningar av det estetiska programmet. Du undervisar i kurserna svenska 1-3, samt i historia 1b och 2b. På Wendela Hebbegymnasiet har vi ambitionen att arbeta ämnesövergripande, vilket innebär att du samarbetar med de övriga lärarna i arbetslaget kring undervisningen. 
 
Vem är du?  
Krav:  
-Examen med gymnasielärarlegitimation i svenska/historia från lärarhögskolan 
 
Meriterande: 
 
- Erfarenhet av att arbeta med de estetiska programmen. 
 
Personliga egenskaper: 
Du har en positiv människosyn och ett professionellt bemötande, något som genomsyrar din kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du strukturerad, lugn, samarbetsorienterad och självgående.  
 
Vi erbjuder dig  
Alla anställda i Södertälje kommun erbjuds friskvårdsbidrag. Som anställd hos oss kan du nyttja upp till 3 000 kronor per år till motions- och friskvårdsaktiviteter. 
 
Välkommen till oss!  
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för media, musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation. 
 
Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd – en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.  
 
God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.  
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Gymnasielärare i svenska och historia

Södertälje kommun