skoljobb.se

Erik Dahlbergsgymnasiet

Vilka är vi?
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ungefär 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt Introduktionsprogrammen. De cirka 160 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av undervisning i svenska som andraspråk samt ytterligare ett grundskoleämne på Introduktionsprogrammet. Utöver detta har du sedvanliga arbetsuppgifter kopplat till lärarprofessionen som exempelvis mentorskap. Tjänsten har placering på Erik Dahlbergsgymnasiet. I denna tjänst ingår även ett övergripande mentorskap där kontakt med EHT och rektor sker regelbundet.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för årskurs 7–9 i svenska som andraspråk i kombination med ytterligare ett annat ämne. Har du erfarenhet av arbetsuppgifter inom ditt utbildningsområde sedan tidigare ser vi detta som mycket meriterande.

Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Stor del av kommunikationen inom ED, samt med elevernas vårdnadshavare. Vi förutsätter därför att du är väl förtrogen med att arbeta i en lärplattform och att du på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i undervisningen.

Att du har ett intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är för oss en självklarhet. Din förmåga att entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. I samband med denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Möjligheter vid ED
Du kommer till en arbetsmiljö med kompetenta och drivna kollegor, där du kommer att kunna bidra oavsett om du är nyexaminerad eller mer erfaren lärare. Programmen såväl som skolan är attraktiv för eleverna, och 2018 blev vinnarna av Årets UF-företag i Jönköpings län två av våra elever.

För att underlätta rekryteringen…
… ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Upplysningar
Rektor Sofia Einarsson, tel. 036-10 52 06
Fackliga företrädare (https://www.jonkoping.se/fackligaubf)

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Gymnasielärare i svenska som andraspråk + annat ämne

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-25

Ansök nu

Dela detta jobb