skoljobb.se

Gymnasielärare i Tyska + annat ämne

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-10

Ansök nu

Gymnasielärare i Tyska + annat ämne

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Per Brahegymnasiet
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    2020-08-11
Sista ansökningsdag    2020-04-10
Referensnr    20-61-0052
Publicerad    2020-03-20
Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner. Vi växer och söker därför nya kompetenser!

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Arbetsuppgifterna består framförallt av undervisning i Tyska samt annat ämne utifrån din kompetens. I tjänsten ingår mentorskap samt att ta del av och ansvar för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och ämneslag. Som lärare hos oss ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande samt ha god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt, samt tillsammans med kollegor och elever, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att få eleverna att ta egna initiativ och ansvar för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Din kompetens
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet Tyska, och gärna annat ämne. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet ser vi som meriterande. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är bra på att arbeta i team och att samarbeta med andra. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet. Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform, därför förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.


Bra att veta 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!

Vill du veta mer?
Marie-Louise Hahn Hallebrink, rektor, tfn: 036-10 62 80 alt. e-mail: marie-louise.hahn-hallebrink@jonkoping.se

Fackliga företrädare
  
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Gymnasielärare i Tyska + annat ämne

Jönköpings kommun