skoljobb.se

logga

Gymnasielärare inom SVE/SVA till Birgittaskolan

Regioner
Utgår

2023-05-29

Ansök nu

Gymnasielärare inom SVE/SVA till Birgittaskolan

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en gymnasielärare som kan undervisa i svenska och/eller svenska som andra språk på Birgittaskolans gymnasium, både på grundläggande nivå och gymnasial nivå. I din roll som lärare kommer du också att vara klassföreståndare tillsammans med dina kollegor, samt att du ingår i ett ämneslag och ett arbetslag.

Som lärare på Birgittaskolans gymnasium ligger stort fokus på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner. Vår undervisning vilar på ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Tjänsten är tidsbegränsad, och del av tjänsten kommer att vara på Linköpings Idrottsgymnasium. 

Din arbetsplats

Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. All verksamhet vilar på och utgår från skolans värdegrund - respekt, trygghet, samarbete, glädje och kunskap. Skolan består idag av både gymnasium, vuxenutbildning och Linköpings Idrottsgymnasium som startar till hösten 2023. Vi finns centralt i Linköping, beläget i Kunskapsgallerian. 

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 500 elever och drygt 100 personal. Vi erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet vilket ingår i Vård- och omsorgscollege. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd med ca 90 elever. 

Idag har vi NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening samt LIU (Lokal idrottsutbildning) i samarbete med RP IF. För mer info besök gärna skolans hemsida: Birgittaskolans Gymnasium https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/gymnasieskola/kommunala-gymnasieskolor/birgittaskolans-gymnasium/ 

Du som söker

Du som söker till oss på Birgittaskolans gymnasium är legitimerad gymnasielärare i SVE och/eller SVA och har erfarenhet av pedagogiskt arbete i gymnasiet eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i gymnasieskolan med elever med annat modersmål än svenska. I vår undervisning på Birgittaskolan utgår vi från ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, så har du tidigare erfarenheter av det anses det också som meriterande. 

Vi söker dig som har en nyfikenhet och ett stort engagemang för elever i behov av stöd och som vill engagera dig i att få eleven att växa och utvecklas i sitt lärande. Du har förmågan att se hela elevens behov, ta hänsyn till individuella förutsättningar och du kan se kreativa lösningar. Du har god kommunikationsförmåga, är tydlig och lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. Du är lyhörd, tålmodig och har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är trygg och stabil i din yrkesroll. Att samarbeta med andra professioner är en självklarhet för dig. Som lärare på Birgittaskolans gymnasium ligger stort fokus på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner. Du är väl förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i ditt arbete.

Övrig information

Tillträde: 2023-08-09

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2024-06-19

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11175

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Gymnasielärare inom SVE/SVA till Birgittaskolan

Linköpings kommun