skoljobb.se

Gymnasielärare till introduktionsprogrammen - yrkesintroduktion 60%

Regioner
Utgår

2020-07-16

Ansök nu

Gymnasielärare till introduktionsprogrammen - yrkesintroduktion 60%

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som lärare på Introduktionsprogrammen kommer du att ansvara för att planer, genomföra och följa upp karaktärsämnesundervisningen för elever som läser yrkesintroduktion med inriktning Husbyggnad.

Du kommer både bedriva skolförlagd undervisning i våra verkstadslokaler och följa upp de elever som är ute på APL.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med rektor och övriga i arbetslaget arbetar med att kvalitetssäkra utbildningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa i byggämnen på gymnasienivå.

Vi ser att du är självgående och strukturerad med förmåga att organisera, ansvara för och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Du har ett inbjudande sätt och är lösningsorienterad. 

Du har förmåga att motivera och skapa relationer. Du har en god pedagogisk insikt och förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är tydlig i din ledarroll, van vid att samarbeta i arbetslag, har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill.

Som person är du självgående, flexibel samt har lätt för att samarbeta med andra och skapa relationer. Du är innovativ och ser mångfald som en fördel för utveckling och lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Lärartjänsten är en 60% visstidsanställning mellan 10/8 – 22/12-2020

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Rekrytering kan komma att ske fortlöpande under annonseringsperiod. Sista ansökningsdag är dock 2020-06-17

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Gymnasielärare till introduktionsprogrammen - yrkesintroduktion 60%

Finspångs kommun