skoljobb.se

logo

Hägneskolan söker elevassistenter till anpassad grundskola

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-11

Ansök nu

Hägneskolan söker elevassistenter till anpassad grundskola

Om arbetsplatsen

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra.

På Hägneskolan finns ett stort kollegialt stöd då vi handleder, utmanar och lyssnar på varandra. Vi sätter elevens behov i centrum och arbetar efter ledorden: glädje, kunskap och trygghet. Vi söker dig som älskar att arbeta med barn och som vill göra skillnad. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent som ska arbeta i anpassad grundskola på Hägneskolan. I arbetsuppgifterna som elevassistent kommer du befinna dig i omgivningar med högt tempo där du ska stödja och leda elever mot uppställda mål.
Omsorg och vård om elever ingår för att tillgodose elevens behov.
Du kommer att hantera hjälpmedel som finns till stöd för elevens behov. Du står för en stabilitet bland eleverna genom att hantera och lösa konflikter mellan personer och grupper, även dokumentera dem.

Kvalifikationer

Du som söker har lägst utbildning på gymnasienivå.
Meriterande med utbildning riktad mot barn och ungdomar, alternativt vård och omsorg eller utbildning rörande funktionsnedsättningar samt kunskap i tecken som stöd. Även annan utbildning (utöver gymnasienivå) i pedagogisk riktning är meriterande. Har du erfarenhet av arbete i anpassad grundskola är det också en fördel.
Vi vill att du genom erfarenhet har förvärvat och stärkts i egenskaper som stresstålighet, uthållighet och förmåga att ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt vid hinder på vägen.
Du kan visa på god samarbetsförmåga med såväl interna som externa personer runt om eleven. Du har erfarenheter som visar att du kan vara flexibel inför olika elevers personligheter och förmågor. Du intar ett professionellt bemötande i alla situationer och kan hantera fysiska och verbala frustrationsuttryck där du styr upp, hanterar och löser konflikter mellan elever och grupper.

Grundläggande är också personkemin mellan elev/vårdnadshavare och elevassistent, därav lägger vi stor vikt vid den sökandens personliga egenskaper som vi känner till eller får uppfattning om under intervjun.

Erfarenhet krävs.

Vi tillämpar löpande rekrytering så tveka inte att skicka din ansökan!
 

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Heltid

Tidsbegränsad till :
Tjänsten är ett vikariat.

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-11

Referensnummer : C165198

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marie Fransén

Rektor

Mobiltelefon

Telefon 0382-153 40

E-postadress

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan direkt via länken i annonsen.

Dela detta jobb

logo
Hägneskolan söker elevassistenter till anpassad grundskola

Sävsjö kommun