skoljobb.se

Hällestadskolan söker fritidspedagog

Regioner
Utgår

2019-10-23

Ansök nu

Hällestadskolan söker fritidspedagog

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.Beskrivning/arbetsuppgifter

Hällestads skola är en väletablerad och stabil F-6 skola med ca 150 elever och 20 medarbetare.

Som fritidspedagog på Hällestads skola har du tillsammans med övriga pedagoger huvudansvar för att vår fritidshemsverksamhet är kreativ, lustfylld och lärande för barnen. - en utmanande arbetsuppgift där din påhittighet, professionalitet och initiativrikedom är bärande. Del av arbetsdagen kommer du även att arbeta i någon av klasserna på skoltid. För oss är samverkan och pedagogiskt lärande fritidspedagoger emellan viktigt. Det innebär att alla fritidspedagoger träffas inom kommunen för att tillsammans utveckla fritidshemmen. Uppföljning och utvärdering ingår givetvis. Vi värdesätter gemensamma rutiner, likartat förhållningssätt och lusten till ett ständigt lärande.

Kvalifikationer
Sedvanlig utbildning som lärare inom fritidsverksamhet är ett krav. Vi ser att du har god kännedom om fritidshemsverksamhetens nationella styrdokument och att du även har erfarenhet av arbete på fritids. Personliga kvalifikationer som vi ser som viktiga och hjälpsamma är att du är en positiv pedagog som är en tydlig ledare för barnen. Då ett nära kreativt samarbete med arbetslaget är av vikt, önskar vi att du är flexibel och lösningsorienterad med god portion av humor, god självkännedom och social kompetens. Att du är trygg i din roll som fritidspedagog är betydelsefullt då du är den enda i arbetslaget som har den rollen. I vardagen (på fritidstid) är det du och övrig personal som förverkligar det ni grovplanerat gemensamt.

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 

Dela detta jobb

Hällestadskolan söker fritidspedagog

Finspångs kommun