skoljobb.se

Hammarbyskolan södra söker 2 Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-28

Ansök nu

Hammarbyskolan södra söker 2 Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.
Arbetsplatsbeskrivning

I Hammarbyskolan södra spirar nyfikenheten och kreativiteten. Här möts varje dag engagerade lärare och elever i en gemensam strävan att göra en bra skola ännu bättre.

Hammarbyskolan södra sträcker sig från F-9. I år har vi ca: 750 elever.

Vi har ett mycket bra samarbete med förskolorna i området och vi har ett väl inarbetat övergångsprogram mellan förskola - skola.
Personalen är organiserad i arbetslag där vi tillsammans tar ansvar för elevernas kunskapsinhämtning och sociala utveckling.
Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan förskoleklass, fritidshem och skola. För 4:or, 5:or och 6:or finns en Fritidsklubb.
Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi ser på eleven utifrån ett helhetsperspektiv där sociala kompetenser och god hälsa är viktiga delar som kompletterar kunskapsinhämtandet. Gott lärandeklimat skapar vi genom att bygga på elevernas inneboende resurser och att stärka deras självbild. Alla elever har ansvar för och inflytande över sin egen lärandeutveckling, klassens arbete och skolan som helhet. Vi skapar framtidstro och beredskap för livet!

Vi välkomnar dig, och hoppas att just du söker dig till oss!

Läs mer på [https://hammarbyskolansodra.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget ansvara du för att eleverna får tillgång till lärande och trygghet under hela dagen.

Tillsammans med övriga i arbetslaget ansvarar du även för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten på fritidshemmet. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag åk 2-3 som består av 2 lärare och 3 fritidspersonal.
 
Kvalifikationer

Vi söker två medarbetare till våra fritidshem. Vi ser gärna att du är utbildad fritidspedagog/ lärare i fritidshem/fritidsledare

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-13 eller efter överenskommelse
Antal lediga befattningar    2
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Blåsut /Johanneshov
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4276

Kontakt    
Margareta Rydberg, 0850815898
Sista ansökningsdag    2018-06-28

Dela detta jobb

Hammarbyskolan södra söker 2 Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen