skoljobb.se

Handläggare med intresse för kompetensförsörjning inom skola

Ansök nu

Handläggare med intresse för kompetensförsörjning inom skola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med närmare 16 000 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bland annat för alla de cirka 170 kommunala grund- och gymnasieskolorna inom Stockholms stad. 

Vi söker nu en handläggare till förvaltningens kompetensförsörjningsenhet. Enheten ansvarar för förvaltningens övergripande kompetensförsörjning och arbetar med att utveckla och kvalitetssäkra kompetensförsörjningens alla delar; attrahera, rekrytera, introducera, behålla och utveckla. Enheten arbetar med samordning av nämndens kompetensförsörjningsplan, samordning av verksamhetsförlagd utbildning inom lärarutbildningen(VFU), behörighetsgivande utbildningar för lärare, utbildningsinsatser för andra yrkesgrupper än lärare, kompetensverktyget KOLL, utbildningsförvaltningens chefsprogram samt området attraktiv arbetsgivare.

Enheten består av 15 medarbetare och tillhör avdelningen för personal och kompetensförsörjning. Avdelningen, som består av fyra enheter och en stab, arbetar med arbetsrätt, rehabilitering, arbetsmiljö, chefsfrågor, lönebildning, kompetensförsörjning samt arkiv och registratur.

Du kommer att ingå i en enhet med ett starkt utvecklingsfokus och driv. Miljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt utvecklas. Det är roligt att arbeta här och du gör ett viktigt jobb!

Arbetsbeskrivning 

Dina arbetsuppgifter består av att arbeta med förvaltningens strategiska kompetensförsörjning med särskilt fokus på kompetensförsörjningsplanen och kompetensverktyget KOLL. Du är med i framtagandet av kompetensförsörjningsplanen och arbetsprocessen kring denna som består av att leda och vara med i referensgrupper och arbetsgrupper, ta fram och analysera underlag och skriva planen. Du kommer även att arbeta med olika projekt inom ramen för avdelningen och enheten.

Arbetsuppgifterna är ofta komplexa, saknar givna svar och innebär ett stort ansvar för olika områden, vilket kräver engagemang, omdöme och servicekänsla. Ständiga förändringar i verksamheten och omvärlden kräver också hög anpassningsförmåga. Du förväntas kunna byta fokus och leverera snabbt, vilket ställer krav på din flexibilitet och förmåga att prestera. Samtidigt är arbetet ofta långsiktigt och beslutsprocesserna omfattande, vilket ställer krav på uthållighet.

Arbetet sker i nära samarbete med medarbetare på enheten och övriga avdelningar på förvaltningen och din närmaste chef är enhetschefen för kompetensförsörjningsenheten. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant akademisk examen med fördel inriktad mot statsvetenskap, HR eller pedagogik och med stort intresse för utbildningsområdet. Du är förankrad i skolans uppdrag och har erfarenhet av förändrings- och/eller utvecklingsprojekt inom skola och utbildning och är väl förtrogen med grund- och gymnasieskolans utmaningar vad gäller kompetensförsörjning. 

Som person trivs du både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du trivs med att ge god service, är flexibel och prestigelös och tar dig an alla förekommande arbetsuppgifter. Du är initiativtagande, har förmågan att organisera och strukturera ditt arbete och ser hur du kan prioritera dina arbetsuppgifter. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt förmedla information och samarbeta med din omgivning.  

Eftersom det i rollen ingår skriftlig och muntlig kommunikation är det ett krav att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i Officepaketet och ha god datorvana. 

Välkommen med din ansökan.

Övrigt 

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Ort    Stockholm
Referensnummer    2018/5274

Kontakt    
AnnaKarin Östlund, enhetschef, 08-508 33 654

Facklig företrädare    
Johan Törnroth, Lärarförbundet, 08-50833550
Ragnar Sjölander, LR, 070-7601930
Tibor Muhi, SACO, 0700904448

Sista ansökningsdag    2018-09-02
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Handläggare med intresse för kompetensförsörjning inom skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen