skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning 
Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med cirka 16 000 anställda. Förvaltningen ansvarar bland annat för drift och utveckling av kommunens drygt 140 grundskolor och omkring 30 gymnasieskolor samt hanterar stadsgemensamma frågor inom förskolan i samverkan med stadsdelsnämnderna.

Enheten för ersättning och skolplikt är en av fyra enheter på avdelningen för ekonomi och styrning och hanterar främst frågor som är kopplade till förvaltningens uppdrag som hemkommun för alla barn och elever i staden.

Enheten har i uppdrag att lämna bidrag till fristående skolor, att arbeta med frågor som är kopplade till elevers skolplikt samt att hantera ansökningar om skolskjuts. Sedan årsskiftet har enheten även uppdraget att hantera ansökan, antagning och skolplacering till förskoleklass och grundskola. På enheten arbetar idag 24 medarbetare, men under våren kommer enheten att bli ca 30 medarbetare. Enheten leds av en enhetschef och en biträdande enhetschef. Du arbetar för båda cheferna men biträdande enhetschefen är din närmaste chef.

Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och rutiner och nu har du möjlighet att vara med på den utvecklingsresan. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Vi söker en handläggare till ett vikariat under 1 år med tillträde 1 april. Tjänsten innebär att du inom primärt förskoleområdet, samt pedagogisk omsorg, hanterar ersättningar gentemot fristående huvudmän. Det kan även bli aktuellt gentemot grundskolor och/eller gymnasieskolor. Du ingår i ett team med mellan två till fyra kollegor.

Du utreder självständigt rätten till ersättning genom bedömningar utifrån lagar och riktlinjer. Du författar beslutsunderlag och skriver rapporter. Central juridik för tjänsten är främst inom skoljuridik och förvaltningsrätt. En viktig del av arbetet är att ha kontakt med andra aktörer, såväl internt på förvaltningen som med förskolor, vårdnadshavare och andra myndigheter. Dialogen sker vanligen via telefon och mail.

Din kompetens och erfarenhet 
Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande som är relevant för tjänsten, exempelvis statsvetare, pedagog eller ekonom. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och av arbete inom offentlig verksamhet. Du är en god administratör som trivs i en roll med många kontaktytor. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. För att trivas i tjänsten ska du ha en fallenhet för utredning, juridiskt arbete och att författa underlag. Du bör även tycka det är roligt att arbeta med IT.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: Du driver dina processer framåt på ett ansvarsfullt och strukturerat sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har ett konstruktivt förhållningsätt. Vidare har du ett gott omdöme och tar hänsyn till olika aspekter innan du agerar. Du är en lyhörd och kommunikativ person som uppskattar att samarbeta med andra människor. Då rollen innebär kontakter både internt och externt har du god förmåga att anpassa din kommunikation till mottagaren och kommunicera på ett förtroendegivande sätt.

Övrigt
Utbildningsförvaltningen erbjuder friskvård på arbetstid samt flexibel arbetstid.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Start 1 april 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2019/711

Kontakt    
Elin Frantz, HR-konsult, 08-508 117 19, elin.frantz@stockholm.se
Oskar Sevefjord, Bitr. enhetschef, 08-508 33 065, oskar.sevefjord@stockholm.se
Elin Brunell, Enhetschef, elin.brunell@stockholm.se

Facklig företrädare    
Tibor Muhi, SACO , 070-090 44 48
Behiye Arikan, Vision , 08-508 33 798

Sista ansökningsdag    2019-02-24

Handläggare Utbildningsförvaltningen, vikariat

Regioner
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Dela detta jobb