skoljobb.se

logga

Heltidsmentor åk 7-9

Regioner
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Heltidsmentor åk 7-9

Om arbetsplatsen

Ljungsbro skola är en F-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Vi har ca 550 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vi är ca 90 medarbetare på skolan och vi arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för att utveckla våra elevers lärande maximalt. Elevens bästa är alltid i fokus och vår verksamhet präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje!

Arbetsbeskrivning

Gillar du att jobba i ett högt tempo med många kontakter med elever, personal och vårdnadshavare i ett strukturerat sammanhang med ögonen för elevernas bästa? Då kanske detta är något för dig!

Under läsåret 2019/2020 påbörjade Ljungsbro skola ett pilotprojekt gällande heltidsmentorer i grundskolans åk 7-9 och därmed anställdes tre personer som antog utmaningen att skapa något riktigt bra tillsammans med övrig personal i verksamheten. 

Heltidsmentorsuppdraget innebär till stora delar att bygga relationer och utgöra ett stöd åt såväl elever som lärare i elevernas måluppfyllelsearbete. Ditt arbete som heltidsmentor är knutet till eleverna i årskurs 8. Du verkar för att främja elevernas närvaro, studieteknik och sociala situation. Vidare ingår i dina uppgifter att följa upp utvecklingssamtal och delta i övriga möten kring elever, vilket innebär såväl enskilda elevmöten som möten med vårdnadshavare och/eller elevhälsoteam. Du är kontakten mellan elev, skola och hem. 

I tjänsten ingår att finnas till hands för eleverna och vara synlig i allmänna utrymmen på skolan under skoldagen och du kommer också att vara en del av både trygghetsteamet och specialpedagogiska teamet. Tjänsten fokuseras huvudsakligen kring ett aktivt arbete med att skapa trygghet och främja elevernas närvaro samt kring att stödja eleverna i deras studier och sociala situation.

Tre heltidsmentorer, en per årskurs, utgör en arbetsgrupp i syfte att kunna dra nytta av varandras erfarenheter och kompetenser och därigenom kunna stötta eleverna och varandra på bästa sätt. Du kommer också att ingå i verksamhetens team och vara med att utveckla verksamheten genom en kollegial samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk, social eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande med lärarutbildning samt tidigare erfarenhet av arbete inom grundskolans senare del. Du har goda IT-kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. 

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta olika människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-02-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8155

Dela detta jobb

logga
Heltidsmentor åk 7-9

Linköpings kommun