skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Herrängens skola är en kommunal F-6 skola i Älvsjö, Stockholms stad. Idag går det ca. 670 elever på skolan. Skolan är belägen i ett lugnt och fridfullt villaområde med närhet till skog, sjö och lummiga parker. På Herrängens skola har eleverna god måluppfyllelse, höga betyg och goda resultat på nationella prov. Lärare och pedagoger har höga förväntningar på eleverna och vårdnadshavarna har höga förväntningar på skolan. Herrängens skola har kompetent personal, stabilt elevunderlag och ett nära samarbete med vårdnadshavarna samt utvecklad samverkan mellan skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam. I teamet ingår rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger och speciallärare, skolpsykolog, skolkurator och skolsköterska. Vi bedriver just nu ett utvecklingsarbete inom elevhälsoarbetet med målet att arbeta mer främjande och förebyggande. I uppdraget ingår att ha ett nära samarbete med pedagoger och stödja dem i sitt arbete. Du är behjälplig i arbetet med kartläggningar av pedagogiska utredningar samt åtgärdsprogram. I uppdraget ingår att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna i möjligaste mån får stöd inom klassens ram. Vi vill ha en lärmiljö anpassad efter och tillgänglig utifrån elevernas behov.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med specialpedagogexamen eller dokumenterad likvärdig utbildning och erfarenhet.

Uppdraget ställer krav på god kännedom om och erfarenhet av arbete med kompensatoriska hjälpmedel och förmåga att hjälpa elever att hitta strategier för sitt lärande.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100
Ort    Älvsjö
Referensnummer    2018/6500

Kontakt    
Agneta Brandelius, 0850821901

Sista ansökningsdag    2018-10-24
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Herrängens skola söker specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-24

Ansök nu

Dela detta jobb