skoljobb.se

Högalidsskolan söker MA/NO lärare med möjlighet till försteläraruppdrag

Regioner
Utgår

2020-02-14

Ansök nu

Högalidsskolan söker MA/NO lärare med möjlighet till försteläraruppdrag

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Högalidsskolan är en grundskola för förskoleklass till årskurs 6.

Idag har vi ca: 175 elever fördelade på 7 klasser och ca: 25 personal. Klasserna är indelade i tre arbetslag (F-3, 4-6 och fritidshem). Vi lägger stort fokus på att anpassa lärmiljön för att möta elevers behov av olika lärstilar samtidigt som våra digitala förutsättningar bidrar till ett flexibelt och innovativt lärande. Du ingår i arbetslaget 4-6 och har klassansvar för årskurs 4. Beroende på din bakgrund och hur du uppfyller kraven för att jobba som förstelärare så kan tjänsten bli ett förstelärareuppdrag.Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa i Mattematik och NO. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är tydlig i din ledarroll, van vid att samarbeta i arbetslag, har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill.

Villkor
Intervjuer och ev rekrytering kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Tjänsten är en tillsvidare anställning med 100% sysselsättningsgrad.

Antingen ferietjänst där du som behörig har möjighet att välja mellan 40+5 eller 35+10 som avtal.

Uppfyller du de statliga kraven som ställs på en förstelärare har du möjlighet att få ett försteläraruppdrag. I Finspångs kommun har alla förstelärare en semestertjänst

Startdatum 2020-02-24 eller efter ö.k

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Högalidsskolan söker MA/NO lärare med möjlighet till försteläraruppdrag

Finspångs kommun