skoljobb.se

Husbygårdsskolan söker idrottslärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-20

Ansök nu

Husbygårdsskolan söker idrottslärare

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Husbygårdsskolan är en F-9 skola med 440 elever i Husby, norra Järva, nära Kista centrum. Vi arbetar medvetet med att höja elevernas resultat. Skolan har en väl utvecklad IT-plattform med Ipads i alla årskurser och digitala skrivtavlor i alla klassrum. Husbygårdsskolans vackra och funktionella miljö skapar lugn och trivsel för alla elever och pedagoger. En tydlig organisation finns, vilket ger förutsättningar för samverkan i alla årskurser, samt möjlighet för detta även i skolans ämnesdomäner. Våra engagerade och kunniga medarbetare är något vi är stolta över och vi hoppas du vill bli en av dem.
Här kan du läsa mera: https://husbygardsskolan.stockholm.se/

Husbygårdsskolan satsar på fortbildningen ”Samverkan för bästa skola” !

Husbygårdsskolan är en av två skolor i Stockholms stad som nu fått möjligheten att utvecklas i regeringsuppdraget ”Samverkan för bästa skola” De två kommande läsåren kommer fortbildning ske inom två insatser och områden: ”Utmärkt undervisning” vilket innebär att samtliga medarbetare utbildas i ”Specialpedagogik för lärande”, läsåret 2018/19. ”Robust organisation” är en ledarutbildning för samtliga arbetslagsledare. Därefter kommer samtliga arbetslag gå en utbildning i syfte att utveckla arbetslagsarbetet för att bli verkligt effektiva team.

Nu välkomnar vi en idrottslärare, som vill ta chansen att fortbildas och vara med och skapa en ännu bättre skola!

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som idrottslärare är på 100% och innebär undervisning i en klass per årskurs 1-9. Ett nära samarbete finns med den andra idrottsläraren. Till idrottslärarna finns en idrottslärarassistent på heltid.

Två andra samarbeten kommer att ske i arbetslag årskurs 4-5 och inom domänen "Skapa och lär".

Lokaler för idrottsundervisningen är goda, då skolan har bra med tider i Husby sporthall och egen gymnastiksal. Dessutom finns ishall och simhall invid skolan. Utemiljön innebär också många goda möjligheter för en bra och varierad idrottsundervisning.

Skolan arbetar målmedvetet för daglig fysisk aktivitet för både hälsa och hjärnans utveckling. Ett energipass efter första teoretiska lektionen för alla elever i år 6-9 ingår i ordinarie schema. Att ansvara för att leda två av de energipassen ingår i detta uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare för undervisning i idrott för grundskolan. Vi välkomnar både dig som är ny som lärare och dig som har tidigare erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din goda förmåga att:

  • leda och organisera arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas
  • anpassa din undervisning utifrån effekten av olika undervisningsstrategier
  • se det kollegiala lärandet som en utgångspunkt för ny kunskap 

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du skapar relation med elever och vårdnadshavare. Du arbetar lågaffektivt och med positiv förstärkning. Du är öppen och lyhörd för nya sätt att tänka och att undervisa i nära  samarbete med andra. Du är tydlig i din kommunikation och har en god struktur när du planerar ditt arbete.

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Efter överenskommelse, alternativt så snart som möjligt
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Husby
Referensnummer    2018/5090

Kontakt    
Magnus Duvnäs, rektor, magnus.duvnas@stockholm.se
Charlotte Waldberg, bitr rektor, charlotte.waldberg@stockholm.se

Facklig företrädare    
Pontus Ögren, LR, pontus.ogren@stockholm.se
Hadi Fahimifar, Lärarförbundet, hadifahimifar@stockholm.se

Sista ansökningsdag    2018-08-20
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Husbygårdsskolan söker idrottslärare

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen