skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Husbygårdsskolan är en F-9 skola i Husby, norra Järva, nära Kista centrum. Vi arbetar medvetet med att höja elevernas resultat. Skolan har en väl utvecklad IT-plattform med Ipads i alla årskurser och digitala skrivtavlor i alla klassrum. Husbygårdsskolans vackra och funktionella miljö skapar lugn och trivsel för alla elever och pedagoger. Närheten till Järvafältet och de fina utemiljöerna runt skolan lockar till utepedagogik vilket vi tror kan bidra till friskare, gladare och piggare elever. Ca 450 elever går på skolan och i årskurserna 2 och 3 har vi tre lärare på två klasser. En tydlig organisation finns, vilket ger förutsättningar för samverkan i alla årskurser, samt möjlighet för detta även i skolans ämnesdomäner. Våra engagerade och kunniga medarbetare är något vi är stolta över.

Här kan du läsa mera: https://husbygardsskolan.stockholm.se/

Husbygårdsskolan satsar på fortbildningen ”Samverkan för bästa skola”!

Husbygårdsskolan är en av två skolor i Stockholms stad som nu fått möjligheten att utvecklas i regeringsuppdraget ”Samverkan för bästa skola” Läsåret som varit har vi haft fortbildning inom två insatser och områden. ”Utmärkt undervisning” vilket innebär att samtliga medarbetare utbildas i ”Specialpedagogik för lärande” och ”Robust organisation” vilket är en ledarutbildning för samtliga arbetslagsledare. Nästa läsår planerar vi att fortsätta med "Specialpedagogik för lärande" samt att samtliga arbetslag går en utbildning i syfte att utveckla arbetslagsarbetet och bli verkligt effektiva team.

Nu välkomnar vi dig som är lärare mot fritidshem och vill ta chansen att fortbildas, att söka tjänsten för att vara med och skapa en ännu bättre skola!

Arbetsbeskrivning 
I tjänsten arbetar du tillsammans med två lärare, två förskollärare och samverkanspersonal för fritidshemmet för att elever i årskurs 1 ska lyckas med sina studier och ha en hel skoldag som är trygg och utvecklande. Som lärare i fritidshem har du ett särskilt ansvar att arbeta för att barnens fritidshemsverksamhet har en hög kvalité. Med fritidshemmets specifika pedagogik får eleverna ett lärande och en meningsfull fritid där stödet i deras utveckling är i fokus. Du samarbetar inom årskursen och ingår i ett arbetslag med samtliga medarbetare på lågstadiets fritidshem. Tillsammans med dina kollegor i arbetslaget kommer du utifrån styrdokumenten ansvara för att skapa goda förutsättningar för lärande under elevens hela dag.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är lärare för fritidshem, alternativt fritidspedagog. Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser och personlig lämplighet.
Du har god förmåga att:

leda och organisera arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas
anpassa verksamheten utifrån elevernas behov
se det kollegiala lärandet som en utgångspunkt för ny kunskap
Du skapar relation med elever och vårdnadshavare. Med god förståelse för hur människor tar till sig kunskap anpassar du ditt sätt att förmedla den, ofta med positiv förstärkning. Du är öppen och lyhörd för nya sätt att tänka och att arbeta i nära samarbete med andra. Du fattar snabba beslut om situationen så kräver och kan göra individuella anpassningar för eleverna utifrån de behov du möter. Med en god struktur planerar och organiserar du ditt arbete.

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    20190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/3139

Kontakt    
Magnus Duvnäs, rektor, magnus.duvnas@stockholm.se
Charlotte Waldberg, bitr rektor, charlotte.waldberg@stockholm.se
Facklig företrädare    
Maria Lundberg, Lärarförbundet, maria.lundberg@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Husbygårdsskolan söker lärare i fritidshem

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Dela detta jobb