skoljobb.se

Idrottslärare åk 1-6 till Nyvångskolan, vikariat

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-23

Ansök nu

Idrottslärare åk 1-6 till Nyvångskolan, vikariat

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltning Lund ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i Lunds kommun. Den östra delen av kommunen omfattar de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/Torna Hällestad och Södra Sandby/Revinge samt Naturskolan. Inom vårt ansvarsområde har vi 12 grundskolor, 23 förskolor och familjedaghem.

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 830 elever och strax över 130 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Kommunikationerna mellan Dalby och Lund/Malmö med kollektivtrafik är goda. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och man arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. Personalens hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

ARBETSUPPGIFTER
Till vårterminen -19 söker vi en lärare i idrott och hälsa för undervisning i åk 1-6. I uppdraget som lärare planerar, genomför och utvärderar du undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Som idrottslärare är du också en nyckelperson i flera av skolans gemensamma aktiviteter, som t.ex. idrotts- och friluftsdagar.

Tillsammans med övriga idrottslärare i arbetslaget ansvarar du för det fortgående arbetet med att stärka kvaliteten på undervisningen i idrott och hälsa. Nyvångskolan har en stor och välutrustad idrottshall till förfogande och i närområdet finns simbassäng, motionsspår och stora konstgräsplaner. Du erbjuds stora möjligheter att variera din undervisning och kan nyttja dessa resurser så länge vädret tillåter.

Som lärare på Nyvångskolan deltar du även i skolans utvecklingsarbete och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling i form av BFL (bedömning för lärande). Under en längre tid har skolan haft en mycket positiv utvecklingsprocess som resulterat i en hög grad av måluppfyllelse. Vi välkomnar nya tankar och idéer och vill att man som lärare håller sig uppdaterad på nya forskningsrön inom skolområdet.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat under vårterminen -19. Omfattning 75-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en grundskollärarexamen med legitimation i ämnet idrott och hälsa för åk 1-6, gärna med tidigare erfarenhet av att undervisa. Du ser varje enskild elevs behov av utveckling, både i förhållande till läroplan och kunskapskrav, och du anpassar din undervisning efter elevernas förutsättningar.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att locka fram engagemang och rörelseglädje bland dina elever. Du är även en god kommunikatör och har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du öppen, kreativ och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Idrottslärare åk 1-6 till Nyvångskolan, vikariat

Lunds kommun