skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en IKT-pedagog till Barn- och utbildningsförvaltningen.

Ditt nya jobb

Som IKT-pedagog ska du bidra till att öka måluppfyllelsen i verksamheten genom att utveckla och implementera digitala verktyg. Du är den som organiserar och genomför workshops och fortbildning för pedagoger och skolledare. Du är stöd i lärares ämnesövergripande och processinriktade arbete genom att synliggöra vinsterna med samarbete och inspirera till en delakultur. Du har idéer och kan visa hur vi kan höja kvalitén på arbetsprocess och bedömning med hjälp av IKT. Vidare ska du föra diskussioner kring, läroplan, kursplan och betygskriterier med fokus på den roll IKT spelar i arbetsprocessen. I uppdraget ingår även omvärldsbevakning kring pedagogiska verktyg och IKT-frågor som kan höja kvalitén i verksamheten i stort och bidra till en lust hos barn och elever att lära och utvecklas. Det ingår även i uppdraget att vara ett stöd till förvaltningens ledningsgrupp avseende framtagandet av en behovsanalys inför det fortsatta digitaliseringsarbetet.

Profil

• Pedagogiskt högskoleutbildning
• IT-kunskaper/IT-utbildning och stor erfarenhet av att använda digitala verktyg i det pedagogiska arbetet
• Du är kommunikativ och kan på ett tydligt och engagerat sätt uttrycka dig i tal och skrift anpassat till aktuell målgrupp

Meriterande är erfarenhet av att arbeta i Googles verktyg, skoladministrativa system och erfarenhet av uppdraget som IKT-pedagog eller motsvarande. 

Som person söker vi dig som är en god pedagog och känner dig trygg i att inspirera elever och personal inom digitalisering. Du tar gärna egna initiativ i ditt arbete och har förmågan att driva processer framåt. Det är en förutsättning att du tycker om att arbeta med elever och personal samt har förmåga att ta egna beslut. Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har en god förmåga att skapa goda relationer till barn/elever och kollegor. Vi värdesätter att du har en positiv inställning och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt. Som person ska du ha förmåga att kunna se helheten av uppdraget och kunna bryta ner den i delar utifrån verksamheternas olika behov.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-02-24

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

IKT-pedagog

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Dela detta jobb