skoljobb.se

Jobbcoach med språkstödjande funktion i ett ESF-projekt

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-24

Ansök nu

Jobbcoach med språkstödjande funktion i ett ESF-projekt

Till avdelningen näringsliv och arbetsmarknad söker vi nu jobbcoacher med språkstödjande funktion till projektet Etableringslyftet.

Etableringslyftet är ett samverkansprojekt där de tre grannkommunerna Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby samorganiserat sig tillsammans med Arbetsförmedlingen med stöd av Europeiska socialfonden. Projektet har pågått under två år och har fått beviljat stöd för en tillämpningsperiod under 2021-2022.

Etableringslyftet ska skapa förutsättningar för nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden i syfte att ta vara på dessa individers kompetens. Projektet arbetar processinriktat kring individen för att bryta upp de organisatoriska stuprör som idag finns kring arbetslösa nyanlända. Insatserna i projektet sker parallellt i stället för i sekvenser uppdelat på olika aktörer. Deltagarna kartläggs, får genomgå en arbetsmarknadsintroduktionsvecka där sociala koder, kulturella skillnader, rättigheter och skyldigheter, arbetsmoral och jämställdhet tas upp i olika workshops.

Deltagarna matchas därefter ut mot praktik, arbete eller studier. Innan deltagaren påbörjar praktik eller arbete ges en enklare yrkesintroduktion av språkstödjaren som också är med ute på arbetsplatsen och följer upp. Språkstödjaren fungerar som en brygga mellan deltagare och arbetsgivare. Språkstödjaren arbetar med språkutveckling och anställningsbarhet och bidrar till att arbetsgivare i regionen får ta del av nyanländas och andra utrikes föddas kompentens som man annars riskerat gå miste om.

Projektets mål på organisationsnivå är en implementering i ordinarie verksamhet. I projektet finns ett antal funktioner för att nå projektets mål. Arbetet leds av en projektledare.

Arbetsuppgifter

Som jobbcoach på Etableringslyftet förväntas du coacha och vägleda utifrån deltagarens kompetenser och förutsättningar. Du ska arbeta aktivt och pedagogiskt med deltagarens anställningsbarhet och språkutveckling på praktikplatsen samt bidra till utveckling av arbetssätt och metodik. Du ska även skapa en grundläggande förståelse för olika arbetsmoment samt utgöra en brygga mellan arbetsgivaren och projektdeltagaren. Som jobbcoach på Etableringslyftet fungerar du även som språkstödjare och du kommer du att:

  • Kartlägga
  • Coacha och motivera
  • Hålla i workshops
  • Söka efter praktik och jobbmöjligheter
  • Matcha deltagaren och arbetsgivare
  • Ge aktivt språkstöd i samtal, workshops och ute på arbetsplatser.
  • Tolka vid behov
  • Hantera myndighetskontakter
  • Dokumentera och administrera

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en treårig högskoleutbildning inom något av områdena beteendevetenskap, statsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du har bred kompetens inom kulturella, sociala och integrationsfrågor samt har erfarenhet av arbete med nyanlända. Du behärskar svenska, arabiska eller dari i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av coachning och pedagogiskt arbete, både via fysiska och digitala möten. Vidare är erfarenhet av likande ESF projekt meriterande. Det är också meriterande om du har utbildning i samtalsmetodik samt har arbetat med arbetsgivarkontakter.

Du ska ha god kännedom och erfarenhet av nyanländas situation och kunna tolka och förstå kulturella skillnader. Du tror på människans egen förmåga och är bra på att motivera och coacha. Du är mogen som person och bör vara flexibel, kreativ samt lösningsfokuserad. Vidare är du lyhörd och kommunikativ samt kan anpassa ditt budskap och förväntningar till olika personer. Du bör kunna skapa goda relationer med arbetsgivare för dina deltagares räkning.

För att trivas är det viktigt att du är bekväm med att arbeta nära och i samarbete med projektets övriga funktioner. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under perioden 20210101 - 20220630

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 
Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2021-01-01
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    4
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/304
Kontakt    
Annika Nordgren , 08-579 211 26
Publicerat    2020-09-10
Sista ansökningsdag    2020-09-24

Dela detta jobb

Jobbcoach med språkstödjande funktion i ett ESF-projekt

Sollentuna kommun