skoljobb.se

Kom och arbeta med oss på Vanstaskolan 4-9

I Nynäshamns kommun jobbar vi utifrån forskning. För att kunna ge alla barn/elever de bästa förutsättningarna att utvecklas har vi satsat stort på det kollegiala lärandet. Vi är nyfikna och delar kontinuerligt kunskaper och erfarenheter med varandra. Vår storlek underlättar samarbeten mellan andra pedagoger och ledningen, vilket stärker dina möjligheter att göra det bästa för barnen/eleverna. För att trivas krävs det att du både kan jobba självständigt och samarbeta med kollegor och enheter.

Om arbetsplatsen

Vanstaskolan är en grundskola i utveckling och med tydliga framtidsvisioner. Till hösten arbetar vi i tre arbetslag, arbetslag 4-6, 7-8 och 9. Vi arbetar i ett öppet klimat och med en god kollegial anda. På vår skola arbetar vi med att alla elever ska känna trygghet och ha lärande och utveckling i fokus. Vi har nolltolerans mot diskriminering och kränkande behandling. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som arbetar nära elever och personal.

Skolan arbetar sedan flera år IT-utvecklande i ett en till en-projekt, där alla elever har varsin iPad/dator som verktyg i sitt lärande. I åk 4-6 har eleverna tillgång till Ipads och i åk 7-9 har alla elever dator. Från och med i höst kommer skolan börja använda V-klass som pedagogisk plattform vilket kommer underlätta kommunikationen med elever och vårdnadshavare.

Kommunen har även beslutat om en omorganisation vilket gör att Vanstaskolan åk 4-9 kommer att växa med ca 130 elever på högstadiet samt med en grundsärskoleenhet. Detta gör att skolan blir det näst största mellan- och högstadiet i kommunen med ca 550 elever.

Vi som arbetar på barn- och utbildningsförvaltningen har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla barn en trygg läroplats, med kunskapsinhämtning i fokus. Vi ska rusta våra barn och ungdomar för framtiden och erbjuda dem de verktyg de behöver. Vi erbjuder en utvecklande pedagogisk miljö i enlighet med de lagar och direktiv som finns, för att ge alla elever en stabil kunskapsgrund att stå på.

Arbetsuppgifter

Som lärare i Nynäshamn kommun får du en roll i en verksamhet som fyller en viktig samhällsfunktion. Nynäshamn kommun är en organisation med en uttalad ambition att vara en kommun som kännetecknas av Frihet att utvecklas och innebär att alla ges en möjlighet att påverka och bidra till utveckling och förnyelse.

Nynäshamn kommun vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vi på Vanstaskolan arbetar i arbetslag där alla medarbetare tar ett gemensamt ansvar för att målsättningen i våra arbetsplaner och styrdokument genomförs. Genom kollegialt lärande, kompetensutveckling och kommungemensamma ämneskonferenser utvecklar vi undervisningen.

  • Du kommer att arbeta som klasslärare i någon av våra klasser i åk 4-6

Det här söker vi hos dig:

  • Vi söker behörig/legitimerad klasslärare till undervisning i åk 4-6.
  • Vi ser gärna sökanden med erfarenhet av arbete i år 4-6.
  • För att lyckas i rollen som lärare hos oss är du kommunikativ, gar hög samarbetsförmåga och är relationsskapade.
  • Du arbetar utifrån ett formativt förhållningssätt med elevens lärande i fokus.
  • Vi ser även att du har ett intresse av att utveckla din undervisningen med bland annat iPad som verktyg.

Du arbetar utifrån ett formativt förhållningssätt med elevens lärande i fokus. Som person är du utpräglat kommunikativ, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara och tydliga.
Då vi arbetar för ett tätt samarbete i arbetslagen och mellan lärarna på skolan lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga samt att du är flexibel och kan anpassa dig utifrån ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är en lyhörd person som kommunicerar på ett tydligt sätt samt skapar engagemang, arbetsglädje och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


 

Det här erbjuder vi dig!


Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt kan vi erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. Här är det alltid nära till invånarna och till samarbete mellan olika enheter, avdelningar och förvaltningar. Det är lätt att påverka –både för kommunen i stort och för enskilda individer – och vi kan dessutom följa resultatet av arbetet på nära håll.

I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här har du alltid nära till en lunchpromenad längs havet, en after work med kollegorna eller en springtur i skogen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall samt en aktiv personalförening.

Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Magnus Prior

Rektor

08-520 735 04

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare kontaktas via Kontaktcenter

08-520 680 00

Klasslärare åk 4-6 till vanstaskolan

Ansök nu

Dela detta jobb