skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Höglandsskolan är en trivsam och trevlig F-9 skola med ca 450 elever och 60 personal. Skolans kunskapsresultat är mycket höga likväl som elevernas trivsel, trygghet och upplevda studiero är mycket god. Höglandsskolan grundades 1931 som en privat skola med en pedagogisk vision och estetiska profil som skolan har än idag. Vi tror att de estetiska lärprocesserna med det teoretiska arbetet gynnar elevernas kunskapsutveckling och bidrar till goda resultat. Sedan många år är skolan en kommunal skola i Stockholm stad. Skolan har många traditioner som genomsyrar läsåret och i vissa av dem visar man upp för hela skolan. Det kan vara genom föreställning, den så kallade Samlingen, musikframträdande, föredrag/tal eller utställning av ett arbete man gjort. Detta arbetssätt skapar positiva möten mellan eleverna i olika åldrar och gagnar en trygg, stimulerande och kreativ miljö för elevernas allsidiga utveckling som vi är måna om. Skolan har ett väl inarbetat elevhälsoteam och ett väl förankrat trygghetsarbete vilket skapar trygghet, trivsel och studiero för eleverna i alla årskurser F-9. Skolan har mycket hög andel behörig personal i skolan och på fritidshemmet. Höglandsskolan ligger vi Höglandstorget i Bromma i ett lugnt bostadsområde med naturen inpå knutarna och nära till kommunikationer.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en duktig och engagerad lärare som klasslärare och med huvudsaklig undervisning i årskurs 4 i ämnena svenska och so. Samarbete med lärare i parallellklassen samt i arbetslaget ingår. Undervisning i annan årskurs kan förekomma. I tjänsten ingår alla förekommande läraruppgifter samt att vara delaktig i skolans olika traditioner. Det är bland annat skolans skrivtävling som kallas Gåspennan, Höglandsskolans dag med utställning i klassen samt skolans tradition att alla klasser gör en föreställning som framförs under namnet Samling en gång per läsår. Utöver det är du delaktig i skolans kollegiala lärande och utvecklingsarbete för att bibehålla våra goda resultat och trivsamma arbetsmiljö för elever och personal. Du kommer att ingå i ett arbetslag samt i någon av skolans utvecklingsgrupper.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation krävs för minst svenska och so årskurs 4-7

Vi söker dig som är skicklig och legitimerad lärare med behörighet i ämnena svenska och so minst för årskurs 4-7 med fördel om behörighet och legitimation i ytterligare ämnen eller årskurser. Vi ser gärna att du är erfaren lärare, kan ställa lagom utmanande krav på elever, är tydlig i din undervisning samt är väl förtrogen med Lgr 11 och digitala undervisningsmetoder. Du ska ha lätt för att samarbeta med kollegor, ta ansvar, tycka om att utveckla det pedagogiska arbetet och kunna skapa goda relationer. 

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2214

Kontakt    
Sandie Sandquist, rektor, 08-50843204
Martin Renhorn, bitr.rektor, 08-50843202
Facklig företrädare    
Lena Eklund-Jakobsson, Lärarförbundet , 073-7149651
Magdalena Schubert, Lärarnas riksförbund, 08-50843212
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Klasslärare åk 4 sv/so till Höglandsskolan

Ansök nu

Dela detta jobb