skoljobb.se

Klastorp-Essinge skolor söker Lärare till Åk 1, Vikariat

Ansök nu

Klastorp-Essinge skolor söker Lärare till Åk 1, Vikariat

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning
Klastorpsskolan ingår i enheten Klastorp- och Essingeskolor. Klastorpsskolan är en F-3 skola och Essingeskolan är en F-6 skola. Skolorna har vardera ca 280 elever och 40 medarbetare. Klastorpsskolan är vackert belägen på Kungsholmen vid Mälaren intill lilla Essingen. Skolan är en omtyckt och trivsam liten skola med närhet till såväl parker, museer och idrottsplatser. Allt detta sammantaget bidrar till skolans goda miljö och trevliga atmosfär. Skolan har hög måluppfyllelse på kunskapsmål och arbetar även aktivt med värdegrundsfrågor utifrån fokus på tillhörighet, engagemang och allas lika värde. 

Arbetsuppgifter
Vi söker en nyfiken, engagerad och varm legitimerad F-3-lärare för en spännande tjänst som lärare i årskurs 1 på Klastorpsskolan. I tjänsten ingår det klassläraransvar där du ansvarar för elevernas kunskapsinlärning. Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga lärare och också med den fritidspersonal som är knuten till klassen. Tillsammans med dina kollegor är du delaktig i skolans utvecklingsarbete där vårt arbete utgår från att vi är en skola för alla och vårt arbete präglas av ett kollegialt samarbete där vi främjar lärandet för såväl elever som oss själva. Det kollegiala samarbetet kommer att fortsätta utvecklas hos oss under nästa läsår och nästa kliv i det blir att synliggöra elevernas lärande. Vårt värdegrundsarbete är en av hörnstenarna i vår verksamhet och vi tycker att elevhälsoarbetet är en grundläggande förutsättning för elevernas lärande. I detta är du en viktig del och är med och verkar för att eleverna ska ha en trygg och trivsam lärmiljö.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad förskollärare eller legitimerad lärare årskurs F-3. Du trivs med att arbeta i skolan och brinner för att få vara med och utveckla eleverna både kunskapsmässigt och i sociala sammanhang. Du håller dig uppdaterad om skolutveckling och arbetar även med din egen utveckling i pedagogiska och didaktiska frågor. Som person är det viktigt att du är ansvarskännande, initiativrik, samarbetande och empatisk. Du ska också vara en god, tydlig och trygg ledare som har lätt för att skapa relationer med elever, föräldrar och kolleger. Meriterande är om du är väl insatt i läs-och skrivinlärning samt matematik mot yngre åldrar. Tjänsten är ett vikariat från november 2018 fram till juni 2019.

Villkor

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-11-01
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/5880

Kontakt    
Karin Ring, 0850807159
Facklig företrädare    
Ellen ter Vehn, LF, 0761234965
Madeleine Palomaa, LR , 0761234979
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Klastorp-Essinge skolor söker Lärare till Åk 1, Vikariat

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen