skoljobb.se

logo

Köksbiträde Skälbyskolan Sollentuna

Regioner
Utgår

2023-12-08

Ansök nu

Köksbiträde Skälbyskolan Sollentuna

Arbetsbeskrivning

Vi söker ett köksbiträde till Skälbyskolans kök. Skälbyskolan i Sollentuna är en F-3 skola med ca 230 elever samt Skälby förskola med 60 barn och totalt ca 40 personal.

Du arbetar tillsammans med skolans kock/kökschef, köksbiträdet som ansvarar för disk och vår praktikant. Du ansvarar för sallader och grönsaker som är en uppskattad och viktig del i vår skollunch. Du ska självständigt kunna servera varierade och goda sallader som kompletterar dagens mat. Du ansvarar för att förbereda för lunch och mellanmål i matsalen samt efterarbete. Du hjälper till i disken vid behov. Du ska kunna laga lite enklare rätter om du är ansvarig i köket, tex vid lov då vi har färre måltider att laga.

Tillsammans med kökschefen ansvarar för att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs. Du har kunskap om god livsmedelshygien. Du behöver ha god förståelse och kunskap om specialkoster/allergier.

Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten och en positiv upplevelse i matsalen är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.

Du arbetar självständigt och kan ta egna initiativ. Du är positiv och flexibel. Du har ett professionellt bemötande och stort intresse av att arbeta nära barn. Du har lätt att samarbeta med andra och ser din roll som en del av helheten i skolans verksamhet. Du har förmåga att se vad som behöver göras och att ta initiativ samt bidra till teamets goda stämning och utveckling.

Kvalifikationer

Utbildning som köksbiträde och utbildning i livsmedelshygien är ett krav. Du ska ha kunskap om HACCP.

Erfarenhet från skolkök är önskvärt.

Goda kunskaper i svenska krävs. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Arbetstider 8.00-14.30, 75%

Ett aktuellt registerutdrag från belastningsregistret för att arbeta inom skola/omsorg ska tas med till intervju.

Välkommen till Sollentuna – en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun!

Dela detta jobb

logo
Köksbiträde Skälbyskolan Sollentuna

Sollentuna kommun