skoljobb.se

Kulturförvaltningen söker Fritidsledare

Företag Halmstads kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-20

Ansök nu

Kulturförvaltningen söker Fritidsledare

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält. Här finns prisvinnande bibliotek, mötesplatser för unga med delaktighet i centrum, ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Förvaltningen ansvarar också för stora och små kulturarrangemang, stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och energi- och klimatrådgivning. Vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturförvaltningen driver bland annat avdelningen Möten och skapande, där du tillsammans med dina kollegor kommer att vara med och arbeta för att Halmstad ska bli den bästa kommunen för unga att växa upp i, där kulturen spelar roll! Vi arbetar med att inspirera, berika och möjliggöra en jämlik och meningsfull fritid för barn och unga i Halmstad Kommun. Detta gör vi genom att arbeta med barn och ungas delaktighet, och att ta tillvara och främja vår målgrupps kreativitet, behov och intressen. Här står ungdomars inflytande i centrum och personalens roll är främst att coacha och stödja ungas kreativa idéer. Vi arbetar med ungas inflytande gällande demokrati och samhällsutveckling och ger unga möjlighet att förverkliga idéer, projekt och arrangemang. Vi arbetar för att kulturen ska vara en självklar del i barn och ungas vardag med fokus på den fria tiden.

Du kommer att ingå i enheten Unga möten, enheten ansvarar och driver bla fyra stycken egna mötesplatser för unga, och vi söker nu ytterligare en fritidsledare till vår verksamhet. Ungdomars inflytande står i centrum och din roll som fritidsledare är att främst stötta och coacha ungdomars idéer eller organisering. Förutom ett gemensamt uppdrag att stötta ungas idéer så har avdelningen ett delat ansvar för att arbeta uppsökande och utåtriktat för att möta ungas behov. Du är med och initierar, planerar, genomför och utvecklar verksamheten på våra mötesplatser och på andra platser där det finns behov. Tillsammans med dina kollegor är du en resurs för unga mellan 12-25 år.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
• Har en utbildning som fritidsledare eller annan eftergymnasial utbildning, som arbetsgivaren tillsammans med erfarenhet, bedömer lämplig
• Har ett brinnande intresse för ungdomsfrågor och ser unga som en resurs
• Har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med unga i socioekonomiskt utsatta områden

Vi ser gärna att du:
• Har erfarenhet av att ha jobbat med kultur
• Är utåtriktad, engagerad och har lätt att knyta nya kontakter
• Är strukturerad och tycker om att arbeta självständigt, samtidigt som du trivs bra i ett samarbete
• Har erfarenhet av att ha arbetat med ungas delaktighet

Arbetet kräver att du har en god samarbetsförmåga då du kommer att ingå i olika nätverk och arbetsgrupper. För att vara framgångsrik i arbetet behöver du ha lätt för att ta initiativ samt ha ett coachande förhållningssätt. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

När du söker tjänsten måste du vara beredd att lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Blankett finns hos polisen.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Kulturförvaltningen söker Fritidsledare

Halmstads kommun