skoljobb.se

logga

Kulturpedagog

Regioner
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Kulturpedagog

Kulturverksamhet

Arbetsplatsen

Karlsborgs kommun har ett rikt och varierat utbud av kultur, unika historiska miljöer och mötesplatser för kultur- och fritidsverksamhet. Detta ger dig möjlighet till omväxlande upplevelser året om. Aktiva, engagerade och skapande människor är en del av vår livskvalitet i Karlsborg. På den grunden bygger vi vidare och fortsätter att utvecklas som kultur- och fritidskommun.

Du kommer att ha din huvudsakliga arbetsplats i Kulturstugan, vår fantastiska pärla till workshop-verkstad och galleri, som ligger utmed Göta Kanal. Här sjuder det av skaparlust och kreativitet när människor i alla åldrar träffas för att skapa och ställa ut. Kulturstugan är inte bara den fysiska byggnaden utan även ambulerande verksamhet ute i hela kommunen. 

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med vår Kultursamordnare ansvara för verksamheten på enheten Kultur.

I kulturpedagogens ansvarsområde ligger att bidra till att skapa ett gott liv för kommuninvånarna, göra Karlsborg till en attraktiv kommun och att främja god hälsa genom att bidra till ett rikt kulturliv. Kulturpedagogens ansvar är att utveckla kulturlivet i kommunen genom att skapa goda förutsättningar för kreativ kulturutövning för våra invånare och besökare. I arbetet ingår att stödja Kultur- och fritidsförvaltningens olika verksamheter för en mångfald av kulturaktiviteter riktade till barn, äldre och alla andra. Kulturpedagogens roll är också att utveckla nya sätt för deltagandet i skapande och kreativa aktiviteter inom hela kulturområdet. 

Du kommer arbeta som projektledare, dvs planera, boka, marknadsföra, genomföra och följa upp olika kulturella verksamheter och evenemang. I det ligger också att ansvara för verksamheten i Kulturstugan vad beträffar urval, program, workshops etc för en allsidig, rik och främjande programverksamhet som är inkluderande för alla.

I arbetet ingår också ett konstansvar för kommunens konstsamlingar, kommunens konstregister, inköp av ny konst samt gallring. Du kommer också arbeta som utställningsansvarig för Kulturstugans utställningar. 

I tjänsten finns också ett ansvar för att vara behjälplig med administrativa arbetsuppgifter som ligger inom kulturområdet samt att handha verksamheternas webbplatser på kommunens hemsida och andra sociala media.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Utbildning med konstnärlig inriktning eller motsvarande relevant utbildning
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga inom kulturområdet
• Aktuell erfarenhet av utställningar och kurerande av samlingar
• Vana av projektorienterat arbetssätt och erfarenhet av projektledning
• Adekvata kunskaper för arbete med hemsidor och sociala media
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska

 Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av utåtriktat publikt arbete och kommunikation
• Erfarenhet av arbete inom ett konstmuseum
• Goda kunskaper i grafisk design
• Ett brett kontaktnät inom kultursfären i Skaraborg

Vi söker dig som har lätt för samarbete och arbetar väl i team där olika kompetenser ingår samtidigt som du klarar av att stå på egna ben och arbeta självständigt när så behövs. Det är naturligt för dig att arbeta utifrån ett uppdrag. Du är resultatinriktad, strukturerad och tydlig samtidigt som du är lyhörd för verksamhetens behov och för dina kollegor. Du är kommunikativ och arbetar utåtriktat. Du entusiasmerar din omgivning och förmedlar med lätthet dina kunskaper till en publik.

Inom ramen för tjänsten förväntas du kunna resa och vara aktiv i betydelsefulla sammanhang även utanför ordinarie arbetstider. 

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.
Kväll- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Rekrytering kan ske löpande under ansökningsperioden.

Karlsborgs kommun som arbetsgivare

Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel - En guldplats helt enkelt, vilket du kan ta del av via film här
Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 
Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda. Kika gärna in och ta del av vår vardag på vårt Instagramkonto 

Dela detta jobb

logga
Kulturpedagog

Karlsborgs kommun