skoljobb.se

Kung Karls skola söker två nyfikna och flexibla biträdande rektorer

Företag Kungsörs kommun
Regioner
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Kung Karls skola söker två nyfikna och flexibla biträdande rektorer

Kungsörs nya skola Kung Karl som invigdes januari 2018 söker nu två biträdande rektorer. På skolan går ca 550 elever uppdelade åk 4-6 och 7-9. Det pågår just nu spännande projekt för all personal inom barn- och utbildningsförvaltningen med en inriktning på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och ledarskap i klassrummet.

Vill du vara med och påverka utvecklingen på Kung Karls skola? Då tycker jag du ska söka jobbet som min biträdande rektor. Jag heter Camilla Eriksson och har arbetat som rektor på Kung Karls skola, med ansvar för mellanstadiet, sedan hösten 2017. Att leda arbetet med skolutveckling är roligt och stimulerande.

Vi genomför nu en omorganisation och jag kommer då att ha ett övergripande ansvar för mellanstadiet och högstadiet. Vi söker nu två biträdande rektorer som tillsammans med mig, och vår härliga och kompetenta personal, kan fortsätta det spännande arbetet med att utveckla verksamheten på Kung Karl. Tillsammans med övriga skolor i kommunen genomför vi olika insatser för att öka måluppfyllelsen för våra elever. Mitt arbete på Kung Karls skola präglas av en positiv anda bland elever och personal, vilket gör att jag trivs mycket bra. Att få arbeta i nya fina skollokaler är en förmån, vilket påverkar trivseln. Kommunikationsvägarna mellan externa aktörer i kommunen är korta vilket underlättar arbetet för mig.

Har du ett stort engagemang för att elevernas lärande och utveckling utifrån deras egna förutsättningar? Är hög kvalitet på undervisningen något du värderar högt? Är du prestigelös inför uppdraget och anser att samarbete är viktigt? Tycker du om att arbeta med varierade arbetsuppgifter? Då kanske det är du som är min nästa arbetskollega? Välkommen med din ansökan!

Kungsör är en av de minsta kommunerna i Sverige och har ett strategiskt läge i västra Mälardalen. E20 passerar strax utanför tätorten och tågen på Svealandsbanan stannar centralt. Med Kungsör som utgångspunkt tar man sig lätt till många stora städer och intressanta platser i Mälardalen.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor på Kung Karl har du elevernas lärande, kunskapsutveckling och måluppfyllelse i fokus. I det dagliga arbetet har du en operativ roll och samarbetar med skolans rektor där ni tillsammans, i dialog med medarbetarna, driver, utvecklar och följer upp visioner, mål och det pedagogiska arbetet. Du kommer tillsammans med rektor leda och utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete. Du kommer ha personalansvar och ingå i skolans elevhälsoteam. För att gynna helheten uppmärksammar och ger du utrymme för andras synpunkter och kompetenser. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du kan också komma att ansvara för flera övergripande uppgifter på uppdrag av rektor. Vid rektors frånvaro har du ett delegerat ansvar för skolans verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarlegitimation samt arbetat som lärare under flera år, företrädesvis inom mellan och högstadieverksamhet. Det är meriterande om du har ledarskapserfarenhet exempelvis som arbetslagsledare eller förstelärare. Det är positivt om du även har andra utbildningar som arbetsgivaren anser som relevanta för tjänsten.
Du har lätt att skapa goda relationer och samarbetar bra med andra personer såväl inom skolan som utanför. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.
Du har ett ledaskap som bygger på närhet och tillgänglighet. Du har en god kommunikativ förmåga och är en god organisatör.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökanden.
Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Kung Karls skola söker två nyfikna och flexibla biträdande rektorer

Kungsörs kommun