skoljobb.se

Kurator

Regioner
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Kurator

Välkommen till Tabergs skolområde!

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:

  • vara en skola för alla
  • öka kvaliteten i undervisningen
  • skapa tydligare ansvar, styrning och ledning
  • utveckla samarbetsformer på skolan
  • utveckla vårt arbete kring tillgänglig lärmiljö


Vi vill bygga en verksamhet där allas kompetens tas till vara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Tabergs skolområde består av 2 F-5 skolor, Tabergsskolan med ca 220 elever och ca 35 anställda och Taheskolan med ca 130 elever och ca 16 anställda. Skolorna ligger i Taberg, söder om Jönköping. Skolorna har nära till fantastisk natur. 

Ditt nya jobb
Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och rektor. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. Du kommer att arbeta med psykosocialt och kurativt stöd till elever. Du kommer ha enskilda samtal med elever. Du kommer arbeta konsulterande och coachande gentemot pedagogerna. 

Din kompetens
Du har socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi som meriterande.

Du skall vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera, har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Som person är du drivande, initiativrik, målinriktad och strukturerad. Vi vill också att du är lyhörd och kreativ med god självinsikt. Du är en person som arbetar för delaktighet, integritet, mångfald och gemenskap.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se vår presentationsfilm.
Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036 10 38 03
Sanja Tafra Ciglar, Akademikerförbundet SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision 036-105701

Dela detta jobb

Kurator

Jönköpings kommun