skoljobb.se

Kurator

Regioner
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

Kurator

Tillsammans ger vi morgondagens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Genom gemenskap, engagemang och nytänkande utvecklar vi trygga, ansvarstagande och självständiga individer - redo att hantera vardagen och framtiden.

Ditt nya jobb
Du kommer att arbeta som F-6 kurator på Norrängsskolan och ingå i skolans elevhälsoteam. Skolkuratorn är sakkunnig inom skolan gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Du medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå.
I arbetet ingår bland annat: samtal med elever, vårdnadshavare och arbete med grupper/klasser, Handledning och konsultation till skolpersonal. Du utför skolsocial utredning och social bedömning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter som Socialtjänst, BUP, Habilitering och fritid. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans trygghetsarbete. Du ingår i skolans krisgrupp, samt elevhälsoteam.

Välkommen till Norrängsskolan!
Norrängsskolan är en F-6 skola med ca 300 elever och ca 45 anställda. Skolan är belägen i norra delarna av Huskvarna och ligger vackert belägen med panoramautsikt över Vättern. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Norrängsskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från, samt samarbetar med Jönköpings Universitet.

Din kompetens
Du är examinerad socionom. Du har god kunskap om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs. Erfarenhet av arbete som skolkurator och/eller av arbete på socialtjänsten med barn och ungdomar är meriterande.

Som person är du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven och tycker om att arbeta självständigt. Du arbetar kvalitetsinriktat genom dokumentation i ditt arbete. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Vill du veta mera?
Rektor: Pär Henriksson
036-10 24 29

Kuratorsamordnare: Sofie Hermansson
036-102616

Fackliga företrädare:
SSR, 036-107381

Vision,036-105700

Dela detta jobb

Kurator

Jönköpings kommun