skoljobb.se

logga

Kurator till Elevhälsan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-07-07

Ansök nu

Kurator till Elevhälsan

Om tjänsten
Tjänsten som skolkurator innebär ett varierande jobb på olika skolor. Det är självständigt och innebär också samarbete bland annat i form av möjligheten att vara med och bygga upp Norrtälje kommuns nya elevhälsa. Du är anställd inom centrala Elevhälsans psykologiska och psykosociala insatser som är en av fyra enheter inom den centrala Elevhälsan. Din tjänst ingår i enheten för stöd och utveckling där även skolpsykolog, SIP-samordnare, specialpedagog och arbetsterapeut ingår.

Arbetsbeskrivning
I Norrtälje kommun har vi en centralt organiserad elevhälsa där kuratorerna är placerade på skolorna och arbetar i de lokala elevhälsoteamen som leds av Rektor på skolan. Uppdraget innebär att vara skolkurator på en, två eller fler skolor. Fokus är på förebyggande och hälsofrämjande insatser samtidigt som individuella insatser också förekommer i varierande omfattning. Det lokala elevhälsoarbetet varierar ute på skolorna beroende på skolans utmaningar, elevantal och förutsättningar.

Några av skolkuratorns arbetuppgifter är att genomföra skolsociala kartläggninga/utredningar av och med enskilda elever (t.ex. vid problematisk skolfrånvaro eller skolformsutredning) och genonom sin kompetens medverka till att alla elever utvecklas så långt som möjligt mot utbildningens mål såväl kunskapsmässiga som socialt och emotionellt i en miljö som främjar lärande.

Kvalifikationer
Du är socionom alernativt beteendevetare med erfarenhet av att arbeta inom skola/elevhälsa alt erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Körkort är ett krav då tjänsten innebär arbete på flera skolor. 

Du är engagerad och nyfiken person med barnen/elevernas utveckling och måluppfyllelse i fokus. Du är metodisk och strukturerad och har förmåga att se och tar dig an möjligheter och utmaningar inom ramen för ditt uppdrag.  Du tycker om, och är duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer med nyckelpersoner inom och utanför kommunen.  Du har förmåga att se hälsa som första prioritet i en resultatstyrd organisation genom ett lösningsorienterat förhållningssätt och du ser styrkan i både team och ensamarbete.  

Tillträde snarast.  Vi söker två kuratorer à 75 % på visstidsanställning.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:
2021-06-07

Sista ansökningsdag:
2021-07-07

Typ:
Socialt arbete

Tjänst:
Socionom

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning

Omfattning:
Deltid

Kontaktpersoner
Enhetschef, Enheten för Stöd och Utveckling
Carina Forsberg, carina.forsberg@norrtalje.se, 0700867438

Facklig företrädare SSR
Anders Berg, anders.berg@norrtalje.se

Dela detta jobb

logga
Kurator till Elevhälsan

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret