skoljobb.se

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella ”Gnosjöandan” lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

Gnosjöandans Kunskapscentrum är en plats för lärande mitt i en region fylld av entreprenörskap.

GKC är ett modernt utbildningscentrum som erbjuder allt ifrån nationella gymnasieprogram till vuxenutbildning. Här erbjuder vi utbildningar till våra gymnasieungdomar, vidareutbildning för vuxna och skräddarsydda företagsutbildningar i samarbete med konsulter av olika slag.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator hos oss kommer du arbeta inom de psykosociala, beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga kompetensområdena. Du kommer vara en del av elevhälsan där du som skolkurator står för den sociala och den psykosociala kompetensen och har kunskap om vårt välfärdssystem i form av sociallagstiftning och är väl orienterad i samhällets rättssystem.
Skolkuratorns uppdrag är att delta i arbetet för att främja elevers lärande och personliga utveckling för att uppnå kunskapskraven i skolan. Arbetet ska grundas i beprövade och evidensbaserade metoder att identifiera, bedöma och undanröja sociala och psykosociala hinder för lärande samt förebygga psykosocial ohälsa och sociala problem.
För tjänsten krävs att du är självständig och har förmåga att motivera och skapa förståelse samt att du samarbetar bra ihop med andra. Du besitter förmågan att kunna leda, driva och motivera andra. Det är även viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt sätt och har en god teamkänsla och samarbetsförmåga.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant. Erfarenhet av arbete med barn och ungdom ses som meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kurator till GKC

Företag Gnosjö kommun
Regioner
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Dela detta jobb