skoljobb.se

Vi har ett starkt elevhälsoteam på vår skola med två skolsköterskor, två kuratorer, skolpsykolog, skolläkare, logoped, specialpedagog och fem speciallärare. Nu ska vår ena kurator, som har haft ansvar för år 5-9 flytta till en annan stad.

Som en av våra två skolkuratorer ingår du i skolans elevhälsoteam med övriga elevhälsoprofessioner och rektor. Kuratorn spelar en viktig roll i elevhälsoteamets dagliga arbete för att främja och förebygga den psykosociala elevhälsan och elevernas utveckling mot målen. Genom den kompetens du tillför kommer du i det arbetet att ha ett nära samarbete med skolans pedagoger och annan personal. Du kommer även ha stödjande samtal med elever, samverkan med vårdnadshavare samt vara delaktig i skolans värdegrundsarbete – allt sammantaget för elevernas bästa. Våra kuratorer arbetar även gruppförstärkande på olika sätt.

Vi söker dig som:

*har adekvat akademisk examen för tjänsten som skolkurator, t ex socionom.

*har engagemang och god samarbetsförmåga.

*kan arbeta självständigt, vilket fordrar ansvarstagande och flexibilitet.

*har ett bra ordningssinne och god administrativ förmåga.

*har ett kreativt tänk i arbetet för att främja den psykosociala hälsan på skolan.

Engagemang och god samarbetsförmåga kombinerat med intresse för att arbeta i en mångkulturell miljö värdesätts hos oss.

Vår verksamhetsidé går ut på att ge våra elever goda kunskaper, god moral samt förståelse och respekt för olikheter i en trygg och öppen atmosfär. Vi tror att alla har möjlighet att lyckas utifrån sina egna förutsättningar och ser barnens kultur och ursprung som en tillgång.
I vår skola har kurator en viktig roll och sak vara en person man gärna vänder sig till. Med ett öppet sinne och lite humor i skafferiet så kommer du att trivas hos oss. Klimatet är öppet och beslutsvägen kort.
Har du rätt utbildning och tycker beskrivningen passar in på dig är du välkommen med din ansökan genast!

Vill du veta mer om oss, läs gärna mer om vår verksamhet på hemsidan: www.alazharskolan.com Sök tjänsten på rekrytering@alazharskolan.se

Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är på 80-100 % och ska tillsättas i augusti/ september eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att påbörjas i början på augusti.
Provanställning 6 månader, därefter tills vidare-anställning enl. överenskommelse.
Lön
Månadslön. Kollektivavtal finns, därutöver individuell lönesättning. Friskvårdspeng och andra hälsofrämjande förmåner.

Kvalificerad skolkurator för år 5-9

Företag Al Azharskolan
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-01

Ansök nu

Dela detta jobb