skoljobb.se

Lågstadiesatsning-Lärare till lågstadiet, Katarina Södra Skola

Ansök nu

Lågstadiesatsning-Lärare till lågstadiet, Katarina Södra Skola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 570 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Högst upp i skolan har vi ett bra skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik ekologisk mat. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888! Läs mer på www.katarinasodraskola.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Vi söker en legitimerad lärare med behörighet för undervisning i svenska och matematik i Åk 1-3. Vi ser gärna att du har ytterligare ämnen i din lärarlegitimation. Du är en engagerad och kunnig lärare som tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Du fångar och stimulerar elevernas nyfikenhet, intresse och lärande. Du tar ansvar för relevant kompetensutveckling för att växa i din profession. Du kommer att tillhöra ett arbetslag med mycket kompetenta kollegor i ÅK 1, där du tillsammans med de tre klasslärarna i årskursen driver det pedagogiska arbetet framåt. För att få chansen att arbeta på vår skola behöver du ha ett inkluderande specialpedagogiskt förhållningssätt. Det innebär att du ska ta dig an utmaningen att undervisa elever som ligger på olika kunskapsnivåer. Du behöver ha ett lågaffektivt bemötande mot våra elever för att lyckas. I ditt uppdrag ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbete ifrån skolans styrdokument. Du har förmågan att skapa goda miljöer som främjar lärandet och arbetsglädjen hos eleverna. Du hittar olika strategier för att nå varje elev och stärka eleven i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du är tydlig i din lärarroll och har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation är ett krav och det är meriterande om du har någon form av utbildning inom digitalisering.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    180917 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    75%-100%

Ort    Södermalm
Län    Stockholms län
Land    Sverige

Referensnummer    2018/5852
Kontakt    
Ann-Britt van Aarem, 0761242485

Facklig företrädare    
Annette Dahlqvist, Lärarförbundet, 076-124 24 33
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lågstadiesatsning-Lärare till lågstadiet, Katarina Södra Skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen