skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Elinsborgsskolan har ca 345 elever, åk F-6. Då våra elever har olika etnisk bakgrund bidrar det till en stor mångfald på skolan. Vi ser mångfald som en resurs som skapar dynamik och formar vår verksamhet till en rolig, spännande arbetsplats för såväl elever som personal. Skolan har ca 35 olika modersmål representerade bland våra elever vilket möjliggör samarbete med modersmålslärare. Skolan är en F-6 skola med två klasser/årskurs. Elinsborgsskolan har även en förberedelseklass för våra nyanlända elever samt en särskild undervisningsgrupp, LK. För åk 4-6 har skolan en musikprofil. De yngre åren har ett samarbete med kulturskolan. Skolan har en trygg organisation med tydliga rutiner och ett nära samarbete mellan skolledning och personal. Skolan ligger nära Järvafältet och vi har ett tätt samarbete med Eggebygårds naturskola. Vår prioriterade arbetsområden är språkutveckling och kollegialt lärande. Fritidshemmet är integrerat i skolan och samarbete skola-fritids är väl förankrat.           
 
Läs mer på http://elinsborgsskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Lärare i Förskoleklass: Du kommer ansvara för undervisningens innehåll, planering, genomförande och utvärdering i samarbete med arbetslaget. I arbetslaget arbetar ytterligare tre Förskollärare och fyra fritidshemspersonal. Vi har ett heldagsperspektiv på vårt arbete och vår undervisning, metoder som vi gärna använder är bornholmsmodellen och skolstegen.

Skolans organisation skapar utrymme för ett nära samarbete mellan all personal som arbetar med eleverna.

Möjlighet till ferietjänst.
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Förskollärare eller lärare i Förskoleklass.

Språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen är ett av skolans högst prioriterade åtaganden. Vi förväntar oss att du har en helhetssyn på elevernas lärande och är nyfiken på att utveckla din profession hos oss. Vi ser att du har en positiv inställning till kollegialt lärande.

Du ser samarbete som en förutsättning att genomföra uppdraget i syfte att ge eleverna en trygg och lärande miljö.

Tjänsten innefattar även nära kontakt med vårdnadshavare och samverkan med Elevhälsoteamet.

Lärarlegitimation samt väl dokumenterad erfarenhet av undervisning och läraransvar är ett krav (gäller ej nyexaminerad lärare).

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast/ enl. överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Tensta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7123
Kontakt
  • Terhi Sörensen/rektor, 08-50803802
  • Anna-Maria Thun/bitr.rektor, 08-50803801
Facklig företrädare
  • Rainer Ahlvik LR, 08-508 803 00
  • Christos Sourlantzis, 08-508 803 00
Publicerat 2018-11-07
Sista ansökningsdag 2018-11-21
Legitimationskrav Lärare
Förskollärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Lågstadiesatsningen: Elinsborgsskolan söker lärare i Förskoleklass

Regioner
Utgår

2018-11-21

Ansök nu

Dela detta jobb