skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Tjänsten är förlagd på Munkebergsskolan och Borgmästarskolan på Notvikens område. Skolorna har elever från förskoleklass till årskurs 3 med tillhörande fritidsavdelningar. Båda skolorna är belägna intill Luleälv med en varierad utemiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som lärarassistent handlar om att jobba nära lärare och elever och vara behjälplig med lärarnas olika arbetsuppgifter. Arbetet har stort fokus på att öka trygghet och trivsel i olika sociala situationer i skolan. Du kommer att arbeta både åtgärdande och främjande för en trygg miljö för alla elever.

Uppdraget anpassas efter enskilda skolors behov, men kan handla om att;

- vara ett administrativt stöd till lärare
- planera och utföra rastaktiviteter
- vara ett stöd till elever i olika situationer
- vara ett stöd i undervisningssituation

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Vi ser det som meriterande om du har lärarassistentutbildning, socialpedagogisk utbildning eller annan utbildning riktad mot barn- och unga. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter ses som meriterande.

Vi söker dig som har mycket god förmåga att möta elever i olika situationer och en förståelse och vilja att sätta sig in i elevers skiftande behov under raster/fritidstid och undervisningssituationer. Du är en god ledare och samtalspartner. Vidare bidrar du till värdegrundsarbete på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och ett demokratiskt förhållningssätt i skolans alla aktiviteter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Lärarassistent till Munkebergsskolan och Borgmästarskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2019-08-01

Ansök nu

Dela detta jobb