skoljobb.se

Lärarassistent till Närlundaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-19

Ansök nu

Lärarassistent till Närlundaskolan

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

NÄRLUNDASKOLAN ligger naturnära och centralt i Ekerö tätort. Skolan har 370 elever i åk F-6. Den har nyligen byggts om och har modern teknisk utrustning i alla lokaler. Personalens förhållningssätt är inkluderande och vi strävar efter att göra utbildningen tillgänglig för alla. Arbetsmiljön är en miljö för lärande. Vi tycker att personalens lärande är lika viktigt som elevernas.

Länk till Ekerö kommuns hemsida
 

Arbetsbeskrivning

Att vara lärarassistent hos oss innebär att arbeta tillsammans med lärarna i en årskurs. Din roll är att komplettera lärarna i det elevsociala arbetet, men också att hjälpa till med det praktiska arbetet runt lektionerna. Du deltar i den gemensamma planeringen och är väl insatt i vad eleverna arbetar med. Därför är du beredd att ta över klassen om läraren är frånvarande eller behöver undervisa en mindre grupp. 
Vi har ett inkluderande förhållningssätt och strävar efter att göra utbildningen tillgänglig för alla. Det betyder att vi möter stödbehoven med hög kompetens, bra organisation och goda lärmiljöer. Samarbetet mellan olika personalkategorier är en viktig del i detta och därför ingår lärare, lärarassistenter och socialpedagog i samma arbetslag. Förutsättningarna är goda, vi har fina miljöer både inne och ute som stimulerar till lärande. 
Närlundaskolan är en personlig skola med bra stämning. Vi arbetar i åldershomogena grupper, men vid temaarbeten, friluftsdagar och i våra traditioner möts olika åldersgrupper och ofta är hela skolan tillsammans. De äldre elevernas fadderskap för de yngre är en av skolans styrkor, liksom värdegrundsarbetet.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning 
Erfarenhet av arbete i skola, gärna som långtidsvikarie.
Du trivs med att arbeta med barn och unga.
Du har en personlig mognad, vilket innebär att du är trygg, stabil och har god självinsikt.
Relationsbyggande är en viktig del i arbetet som lärarassistent, såväl gentemot elever och vårdnadshavare som mot kollegor. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. 
Du samarbetar med andra människor genom att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Tillträde: 2019-03-04

Omfattning: Deltid, 75 -80 %

Anställningsform: Visstid, med möjlighet till förlängning

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Caroline Lidström

Rektor

08-124 578 80

Emil Swanberg

Arbetslagsledare

08-124 578 88

Anneli Kersmo

Kommunal

08-124 578 88

Du ansöker senast 2019-02-19 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Lärarassistent till Närlundaskolan

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen