skoljobb.se

Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9! 
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 380 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för Tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Tal- och kommunikationsenheten kommer till hösten 2018 att bestå av 20 elever fördelat på årskurs 7-9. Alla elever som går på enheten har en språkstörning av grav karaktär. Detta innebär att eleverna har svårigheter med att förstå och uttrycka sig språkligt och att man hela tiden får anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Eleverna i Tal och kommunikation har en klasstillhörighet och är till viss del integrerade i sin ordinarie klass och delvis får de undervisning i särskild undervisningsgrupp. När eleverna är ute i sin ordinarie klass åtföljs de oftast av personal från Tal och kommunikation.

Dina arbetsuppgifter 
I din roll som pedagog ska du verka för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt. I ditt arbete ingår att stödja elevernas utveckling mot skolans mål samt tipsa personal om hur man kan arbeta mot dessa elever. Du ska kunna skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer att ha nära kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal samt externa samarbetspartners.

Kompetenskrav 
Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare för år 7-9. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av arbete i Tal- och kommunikationsgrupp och/eller har en ämneskombination som innehåller Sv/Eng eller Ma/No. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du kan kommunicera på det svenska språket i tal och skrift.

Vi söker en lärare som är drivande, har tydliga förväntningar på eleverna och förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever når resultat. Som person är du prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en resurs som ska stärka det pedagogiska arbetet så att fler elever når målen. Du har lätt för att samarbeta och får på ett medvetet sätt in värdegrundsarbetet löpande under dagen, såväl under lektioner som i övrig kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor.Att uppmuntra medinflytande, öppenhet och tolerans ser vi som självklart. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt 
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av belastningsregister 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar 
Bitr. rektor Jon Borka, 036-10 61 20
Rektor Johny Löhbern, 036-10 61 14
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Hanna Hannus 036-10 61 22

Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Lärare 7-9 Tal och Kommunikation

Ansök nu

Dela detta jobb