skoljobb.se

Lärare 7-9 Tal och kommunikation och So

Ansök nu

Lärare 7-9 Tal och kommunikation och So

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Välkommen till  Ljunagarumsskolan 7-9!
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 410 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.
På Ljungarumsskolan har alla elever en iPad och alla pedagoger en iPad och en dator.

Tal- och kommunikationsenheten kommer till hösten 2020 att bestå av 13 elever fördelat på årskurs 7-9. Alla elever som går på enheten har en språkstörning av grav karaktär. Detta innebär att eleverna har svårigheter med att förstå och uttrycka sig språkligt och att man hela tiden får anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Eleverna i Tal och kommunikation har en klasstillhörighet och är till viss del integrerade i sin ordinarie klass och delvis får de undervisning i särskild undervisningsgrupp. När eleverna är ute i sin ordinarie klass åtföljs de oftast av personal från Tal och kommunikation.

Ditt nya jobb
Att vara lärare och professionell pedagog på Ljungarumsskolan 7-9 innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar.  Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas lärande. Med utgångspunkt i elevernas resultat, forskning och beprövad erfarenhet, följer du upp undervisningens kvalitet, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd. Vi arbetar med kollegialt lärande vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning samt skolans pedagogiska arbete. För närvarande har vi ett pågående arbete med vår utbildningsförvaltning kring hur vi tillsammans kan skapa mer tillgängliga lärmiljöer för våra elever. Som lärare på Ljungarumsskolan 7-9 ingår du i ett arbetslag med ansvar för kontaktlärarskap, undervisning och lärande i åk 7-9 med arbetsuppgifter enligt läroplan/kursplan.
I den aktuella tjänsten ingår undervisning inom Tal och kommunikation och So.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad  lärare för år 7-9. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av arbete med elver som har språkstörning och har en ämneskombination som innehåller So. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du kan kommunicera på det svenska språket i tal och skrift.

Du har mycket god förmåga att skapa relationer. Du har ett självständigt sätt att arbeta samtidigt som du finner styrka i samverkan med dina kollegor. Du har mycket goda sociala färdigheter och visar på god förmåga att ta ledarskapet i klassrummet. Du är kreativ och kunnig i att anpassa och skapa tillgängliga lärmiljöer i klassrummet för dina elever. Vi söker dig som arbetar för att samverka med kollegor kring eleverna samt att samarbeta ämnesövergripande i genomförandet och planeringen av undervisningen. Erfarenhet/intresse av att arbeta med digitala verktyg och en god IT-kompetens är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor Jon Borka, 036-10 61 14
Bitr. rektor Malin Haag 036-10 61 20
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Jenny Regnér 0722136163

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Lärare 7-9 Tal och kommunikation och So

Jönköpings kommun