skoljobb.se

Lärare åk 1-3

Regioner
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Lärare åk 1-3

Rosenlunds skolområde F-6

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänsten som lärare i åk 1-3 på Rosenlundsskolan! Rosenlundsskolan är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På skolan finns grundskola med fritidshem, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritidshem. Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköping, men vi har också nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM, Ungdomens hus och Upptech.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för en klass i åk 1 samt att planera, genomföra, dokumentera och följa upp elevernas lärande. På Rosenlundsskolan är personaltätheten hög och här samarbetar du med olika pedagogiska kompetenser i ett arbetslag som tillsammans ansvarar för elevernas skoldag.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har lärarexamen för undervisning i grundskolans åk 1-3 alternativt 1-7. Behörighet för undervisning i svenska som andraspråk samt kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete i en mångkulturell skola.

Övrigt
Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00
Anders Berlin, bitr rektor, 036 - 10 63 63
Anne-Marie Nilsson Nordström, Lärarförbundet, 036 - 10 72 22

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Lärare åk 1-3

Jönköpings kommun