skoljobb.se

logga

Lärare åk 1-6 till T1-skolorna

Regioner
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Lärare åk 1-6 till T1-skolorna

Om arbetsplatsen

T1-skolorna består av Fridtunaskolan och Tunvallaskolan och ligger på T1-området i centrala Linköping med närhet till en fantastisk utemiljö i Vallaskogen. Skolorna ligger på gångavstånd till bibliotek, teater, simhall och konserthus. Här går omkring 500 elever från förskoleklass till årskurs 6.

T1-skolorna kännetecknas av trygghet, respekt och ömsesidigt förtroende. Vi arbetar för en god studiero med engagerad och motiverad personal. Detta gäller även i högsta grad föräldrarna, som visar ett stort engagemang för sina barns utbildning. På T1-skolorna förbereder vi våra elever för framtiden genom att skapa de bästa förutsättningarna för ett aktivt lärande. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas. Vår undervisning har en tydlig struktur men också en flexibilitet som utmanar eleverna på rätt nivå. Vår målsättning är alltid att lärandet ska kännas meningsfullt och utvecklande.

Vår undervisning är varierad och vi arbetar fokuserat med att arbeta efter de mest framgångsrika undervisningsstrategierna. Vi har ett tydligt lärarledarskap i klassrummet och på fritids. Vår skola är en lärmiljö där höga och tydliga förväntningar går hand i hand med egen utveckling och ansvar.

Arbetsbeskrivning

Denna tjänst innebär till stor del att undervisa som lärare i mindre undervisningsgrupp, övrig tid finns du som stöd för andra klasser i årskurs 1-6. Som lärare i årskurs 1-6 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 1-6 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-6 innebär. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta individnära i mindre undervisningssituationer.  

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i årskurs 1-6 är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-10, eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8176

Dela detta jobb

logga
Lärare åk 1-6 till T1-skolorna

Linköpings kommun