skoljobb.se

Är du den hängivna läraren vi söker till årskurs 1 på Viaskolan F-5?

I Nynäshamns kommun jobbar vi utifrån forskning. För att kunna ge alla barn/elever de bästa förutsättningarna att utvecklas har vi satsat stort på det kollegiala lärandet. Vi är nyfikna och delar kontinuerligt kunskaper och erfarenheter med varandra. Vår storlek underlättar samarbeten mellan andra pedagoger och ledningen, vilket stärker dina möjligheter att göra det bästa för barnen/eleverna. För att trivas krävs det att du både kan jobba självständigt och samarbeta med kollegor och enheter.

Om arbetsplatsen

Viaskolan F-5 är en tvåparallellig skolenhet som har ett nära samarbete i årskurserna och med fritidshemmen. Skolan har ca 350 elever som undervisas av ca 20 klasslärare, ämneslärare och speciallärare. I arbetslagen finns även fritidspersonal och elevassistenter och på skolan i övrigt finns kurator, skolsyster, specialpedagog, rektor, vaktmästare, studie- och yrkesvägledare, bibliotekarie och administrativ personal. Dina medarbetare är hängivna och omtänksamma och kommer att se till att du känner dig välkommen på din nya arbetsplats.

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskolor, grundskolor, gymnasieskolan, grund- och gymnasiesärskolan, vuxenutbildningen samt kultur och fritidsaktiviteter. Vi som arbetar här har varierad bakgrund och erfarenhet och vår främsta uppgift är att erbjuda alla barn en trygg läroplats, med kunskapsinhämtning i fokus. Vi ska rusta våra barn och ungdomar för framtiden och erbjuda dem de verktyg de behöver. Vi erbjuder en utvecklande pedagogisk miljö i enlighet med de lagar och direktiv som finns, för att ge alla elever en stabil kunskapsgrund att stå på.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i åk 1 tillsammans med två andra lärare med ett gemensamt ansvarsområde. Övriga resurser på skolan stödjer din verksamhet efter det aktuella behovet för tillfället.

Som lärare i Nynäshamn kommun får du en roll i en verksamhet som fyller en viktig samhällsfunktion. Nynäshamn kommun är en organisation som kännetecknas av att vi jobbar nära och tillsammans för att växa och utvecklas och innebär att alla ges en möjlighet att påverka och bidra till utveckling och förnyelse.

Det här söker vi hos dig

Vi behöver dedikerade lärare som kan bygga förtroendefulla, varaktiga rellationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Vi ser att du är en tydlig ledare i klassrummet och kan samarbeta med ditt arbetslag på ett ansvarsfullt och ödmjukt sätt. Dina medarbetares olika kompetenser och ansvarsområden värderar du som dina egna och ditt bemötande är respektfullt och gör att andra kan trivas och utvecklas i din närhet. Dessa krav behöver du uppfylla för att vi ska kunna ha rätt kvalité på undervisningen.

  • Legitimerad lärare med behörighet
  • Kunskap om aktuell läroplan
  • Behärskar det svenska språket väl i tal och skrift

Som person är du utpräglat kommunikativ, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara och tydliga. Du arbetar mycket bra med andra människor och har lätt att skapa goda relationer. Du är lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt samt löser uppkomna meningsmotsättningar och konflikter konstruktivt. Som person har du erhållit en personlig mognad och god självinsikt, kan skilja på det privata, personliga och professionella samt kan situationsanpassa ditt ledarskap och förhållningssätt. I ditt arbete har du en naturlig fallenhet att planera och organisera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Att hålla god kvalitet är en självklarhet för dig och du håller dig uppdaterad med senaste forskning och kvalitetsstandarder och tillämpar detta.

Information om tjänsten

Tillträde: 4 november

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: VIA/2019/0082/023

Det här erbjuder vi dig!

Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. Till ytan är vi en av länets största kommuner, samtidigt kan vi erbjuda medarbetare många av de fördelar en mindre organisation har. Här är det alltid nära till invånarna och till samarbete mellan olika enheter, avdelningar och förvaltningar. Det är lätt att påverka –både för kommunen i stort och för enskilda individer – och vi kan dessutom följa resultatet av arbetet på nära håll.

I Nynäshamn är vi stolta över våra stora grönområden, våra åkrar, skogar och havet som breder ut sig på tre sidor om kommunen. Här finns alltid miljöombyte och andrum på gångavstånd. Så oavsett var du jobbar i kommunen, bidrar vår rika natur till en bättre arbetsmiljö.

Till Nynäshamn tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar hit eller väljer att bo här har du alltid nära till en lunchpromenad längs havet, en after work med kollegorna eller en springtur i skogen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, gratis baddag i Ösmo simhall samt en aktiv personalförening.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Eva Gustafson
Rektor Viaskolan F-5
08-520 666 81
eva.gustafson@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-520 680 00

Lärare åk 1 till Viaskolan F-5

Ansök nu

Dela detta jobb