skoljobb.se

Lärare åk 1, vikariat

 

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöviksskolan är en växande skola som startades i augusti 2014. Idag är vi en F- 7 skola men kommer inom några år att vara en F- 9 skola. Att vara en växande verksamhet innebär alltid utmaningar och flexibelt arbete. Många frågor har inte alltid färdiga svar, men då finns också utrymme och möjligheter att påverka. Våra prioriterade områden är höga resultat, trygghet och stolthet för skolan. För att nå höga resultat arbetar vi med genom att ha tydliga kunskapsuppföljningar men också genom att prioritera praktisk-estetiska uttryckssätt. Vi arbetar enligt metoden Levande Verkstad och vi har mycket musik. Vi vet hur viktig samverkan mellan skolan och fritidshemmet är för elevernas studieframgångar så därför arbetar vi för att hitta goda former och en god organisation för en sådan samverkan. Verksamheten vilar förstås på LGR 11 och övriga styrdokument. För övrigt består skolan av årskursvisa arbetslag, ledningen består, förutom rektor, en biträdande rektor mot fritidshem, en för lärarna i lägre åldrar och för lärarna i de högre. Vårt elevhälsoteam består av kurator, psykolog, skolsköterska, två specialpedagoger och en speciallärare främst riktad mot fritids.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärarvikarie till åk 1. Arbetet består av sedvanligt lärararbete inkluderat ett mentorskap. Som lärare på Sjöviksskolan samarbetar du med skolans fritidslärare, tillsammans ingår ni i ett arbetslag.

Kvalifikationer

Utbildning som grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurserna 1-3. Erfarenhet av undervisning i grundskolan. Erfarenhet inom specialpedagogik är meriterande. Vi vill att du är legitimerad lärare i fler av grundskolans ämnen och att du har en tydlig vision om hur du vill arbeta mot läroplanens mål. Du behöver vara drivande men också flexibel och du måste ha en god samarbetsförmåga eftersom vi fortfarande är i ett uppbyggnadsskede så är vi beroende av allas kompetenser och förmågor. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och har du specialpedagogisk kompetens eller intresse ser vi det som en merit. 

Övrigt

Dela detta jobb

Lärare åk 1, vikariat

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen