skoljobb.se

Lärare Åk 2

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 550 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Samtliga lärare deltar i vårt arbete med digitalisering och i synligt lärande utifrån James Nottinghams forskning. Vi satsar mycket på språk- och läsutveckling och följer regelbundet upp våra elevers läsutveckling. Högst upp i skolan har vi ett bra skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik mat. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek och bus. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!

Arbetsbeskrivning
Arbetsbeskrivning Vi söker en grundskollärare till åk 2. Du kommer att tillhöra ett arbetslag med mycket kompetenta kollegor, där ni tillsammans driver det pedagogiska arbetet framåt. Du har ett nära samarbete med fritidspedagoger som arbetar i klassen under större delen av skoldagen. I ditt uppdrag ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument. Du har förmågan att skapa goda miljöer som främjar lärandet och arbetsglädjen hos eleverna. Du hittar olika strategier för att nå varje elev och stärka eleven i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du är tydlig i din lärarroll och har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation är ett krav och det är meriterande om du har någon form av utbildning inom digitalisering och programmering.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    180813
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100

Ort    Södermalm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4130

Kontakt    
Ann-Britt van Aarem, 08-508 424 85

Facklig företrädare    
Jan Illerbäck, LR, 076-124 24 12
Annette Dahlqvist, Lärarförbundet, 076-142 24 33

Sista ansökningsdag    2018-06-25
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lärare Åk 2

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen