skoljobb.se

Lärare åk 4-6 sökes till Lindeskolan

Regioner
Utgår

2023-09-25

Ansök nu

Lärare åk 4-6 sökes till Lindeskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vill du följa med på en spännande resa där du får vara med och påverka hur en ny skola utformas och utvecklas?

Arbetsplatsbeskrivning

Lindeskolan är en nystartad skola sedan höstterminen 2020 då vi startade upp med förskoleklass. Skolan, som ligger i Enskede gård, växer underifrån och läsår 23/24 har vi verksamhet för 215 elever i förskoleklass till årskurs 3. När Lindeskolan är fullt utbyggd kommer vi att vara en F-6-skola med plats för cirka 570 elever.

Som nystartad skola har vi förmånen att bygga en skola från grunden. Vår utgångspunkt är att skapa en familjär känsla där vi tillsammans tar ansvar för en god och trivsam skolmiljö där kunskap och ett lustfyllt lärande är viktiga byggstenar. Vi har ett relationellt och normmedvetet förhållningssätt. För oss är det viktigt att våra elever känner trygghet och glädje när de är i vår verksamhet. Här har all personal ett nära samarbete med varandra. Flexibilitet, prestigelöshet och glädje är några attribut som utmärker personalgruppen.

Vi erbjuder en tillgänglig lärmiljö och har elevens välmående i fokus så att vi på bästa sätt kan tillgodose alla elevers rätt till en god utbildning och fritid. Vi strävar efter att våra elever ska kunna tillgodogöra sig undervisningen i klassrummet och i fritidshemmet med hjälp av bland annat generella anpassningar och en varierad undervisning. Vår verksamhet genomsyras av struktur, tydlighet och förutsägbarhet.

På Lindeskolan har vi flexibla undervisningsgrupper där årskursarbetslaget samarbetar tätt kring eleverna. Vi tillämpar delat mentorskap som innebär att varje elev har en undervisningsansvarig mentor och en fritidshemsansvarig mentor. Vi har en helhetssyn på undervisning, lärande och omsorg.

Vi vill vara skolan där trygghet och lärande går hand i hand!

Arbetsbeskrivning

En av våra lärare i åk 3 går på föräldraledighet vid årsskiftet och därför söker vi nu en utbildad lärare för åk 4-6 som är intresserad av att undervisa årskurs 3 i ma/no/tk under vårterminen och därefter följa med gruppen upp i årskurs 4. Du förväntas också vara delaktig och drivande i att forma Lindeskolans mellanstadieverksamhet tillsammans med oss.

Vi söker dig som vill vara en del av vårt team och bidra till att ge eleverna en trygg och positiv skolerfarenhet. Din syn på barn präglas av respekt och en tro på att alla barn kan och vill utvecklas. Du har höga förväntningar på eleverna och det är viktigt för dig att få eleverna motiverade och arbeta för att de trivs i skolan. Du har gärna erfarenhet av att arbeta med flexibla undervisningsgrupper. Vidare har du gärna undervisat i matematik enligt Singaporemodellen och/eller arbetat med NTA i grundskolan.

Vårt personalteam på skolan består idag av lärare mot fritidshem, lärare F-3, barnskötare och förskollärare fördelade på årskursarbetslagen förskoleklass, årskurs 1, årskurs 2 och årskurs 3. Personalen arbetar nära varandra och samverkar bland annat kring undervisning, rastverksamhet och omsorg.

 

Kvalifikationer

Du ska:

- ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 4-6

- ha några års erfarenhet av att undervisa och vara mentor i alla årskurser i åk 4-6
- ha god erfarenhet av formativ bedömning och betygssättning
- ha goda erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och hjälpmedel
- ha erfarenhet av undervisning med inslag av praktiskt material och utevistelse
- ha erfarenhet av att planera och genomföra nationella prov
- vara väl insatt i skolans styrdokument och uppdrag

- alltid ha eleverna i fokus och vara en tydlig ledare
- vara relationsskapande och ha lätt för att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor
- vara strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt
- vara ansvarskännande och ha en mycket god samarbetsförmåga
- vara flexibel, initiativrik och empatisk
- tycka om att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper, och samtidigt vara öppen för nya arbetssätt

Meriterande är erfarenhet av att ha undervisat i matematik enligt Singaporemodellen och/eller arbetat med NTA i grundskolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Lindeskolan.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Tillträde vårterminen 2024 eller enligt överenskommelse.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Lärare åk 4-6 sökes till Lindeskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen