skoljobb.se

Lärare (alternativt elevassistent) med inriktning mot grundsärskola & träni

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Lärare (alternativt elevassistent) med inriktning mot grundsärskola & träni

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
Skansenskolans grundsärskola främst 7-9

Du blir en del av ett engagerat lärarkollegie som vill utveckla skolan för elevernas bästa. Med glädje, mod och engagemang skapar vi trygghet och ett lustfyllt lärande. I arbetet på vår skola är värdegrunden basen och det är viktigt att du som lärare stöttar upp detta arbete. Vi tror på att uppfylla läroplanen genom att erbjuda eleverna varierande arbetssätt. För oss är det viktigt att du vill bidra till hela skolans utveckling.

Just denna tjänst ingår i personalgruppen som har i uppdrag att forma skolgången för elever mottagna i grundsärskolan, där vissa läser ämnen enligt träningsskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller med lämplig lärarutbildning och har god erfarenhet av att möta elever med stora behov av särskilt stöd såväl som funktionshinder. Alternativt kan du ha en utbildning med inriktning mot den aktuella elevgruppen motsvarande elevassistent. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av alternativ kommunikation (t ex TAKK, POD) Du har goda kunskaper om styrdokument såsom skollag och läroplan och har kunskap i att dokumentera lärprocesser. Som person är du självklart intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande arbetssätt. Du besitter en personlig mognad och har goda ledaregenskaper. Vidare sätter du eleverna i centrum i alla situationer och har god förmåga att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare viktiga egenskaper.

Arbetslivserfarenhet är meriterande men stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du som söker är utbildad speciallärare eller utbildad lärare med lämplig erfarenhet. Vi önskar att du är engagerad i ditt arbete med elevers lärande och vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta utveckling.

Vi söker dig som är trygg och har lätt för att anpassa dig efter en föränderlig miljö och behåller lugnet i pressande situationer. Vi förväntar oss att du är kreativ, kan ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter och har förmågan att samordna och skapa engagemang. För att trivas hos oss uppskattar du samarbete, struktur och kreativitet.

ÖVRIGT
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare (alternativt elevassistent) med inriktning mot grundsärskola & träni

Mörbylånga kommun