skoljobb.se

Lärare årskurs 7-9 till Transtenskolan

Regioner
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Lärare årskurs 7-9 till Transtenskolan

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Om arbetsplatsen

På Transtenskolan 7-9, som är placerad i centrala Hallsberg med gångavstånd från buss och tågstation, går idag ca 400 elever. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång. Alla elever på skolan har en egen iPad som arbetsverktyg.

Skolan växer och under höstterminen 2021 bildades ett nytt arbetslag, skolan gick från tre till nuvarande fyra arbetslag. Ett femte arbetslag är precis nystartat, bestående av Elevhälsan och övriga stödjande resurser.

Bildningsförvaltningen och Hallsbergs kommun ingår i Skolverkets satsning på nyanländas lärande. Under läsåret 21/22 går alla pedagoger på Transtenskolan en utbildning i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i samarbete med Karlstads universitet.

Om tjänsten

Vi söker nu nya kollegor inom flera olika ämnen: Idrott och hälsa samt annat ämne, stor vikt läggs vid ämnena teknik, hemkunskap, matematik, språk och No.

Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget kommer du att ansvara för att främja elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling mot målen samt bedriver utvecklingsarbete för både undervisningen och skolan. Vi ser de relationella arbetet med elever som en självklarhet, både i och utanför undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har grundskollärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att undervisa i ett eller flera av ovanstående ämnen

  • har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet.

  • har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

  • har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen.

  • Tidigare erfarenhet av undervisning och mentorskap i grundskolan är meriterande, gärna inom högstadiet. 

För att fungera i rollen som lärare är du trygg i ditt ledarskap, lyhörd och har en god samarbetsförmåga med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Att du arbetar professionellt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap, aktuell forskning samt är van IKT-användare, ser vi som en självklarhet. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och möter varje elev efter deras förutsättningar. Du förstår vikten av goda relationer och vill se det positiva hos varje elev. Du är engagerad och intresserad av skolutvecklingsarbete.

Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna som individer, bemödar dig om att skapa goda relationer med dem och har positiva förväntningar på dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsterna är tidsbegränsad- eller tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker i januari eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-12-12. Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan. Vänligen bifoga din lärarlegitimation samt behörighetsförteckning direkt i ansökan.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Helena Carlsén

Rektor, Transtenskolan

0582-68 52 68

helena.carlsen@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Lärare årskurs 7-9 till Transtenskolan

Hallsbergs kommun