skoljobb.se

Lärare barn- och fritid

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter – vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 70 medarbetare varav cirka 50 är pedagoger.

Arbetsuppgifter

Du kommer undervisa i utbildningen till barnskötare/elevassistent. De studerande är vuxna som vill utbilda sig för att kunna arbeta med barn på förskolor och fritidshem. Utbildningarna sker på skolan och ute på arbetsplats. Det kan även förekomma undervisning på kvällstid för redan yrkesverksamma inom området. Du ingår i ett arbetslag med yrkeslärare från ett flertal yrkesområden samt samordnare för yrkesutbildningarna.

Kvalifikationer

Du som söker har mångårig yrkeserfarenhet av arbete inom förskola och/eller fritidshem samt att du har en relevant utbildning för yrket. Att vara utbildad yrkeslärare är en merit men inte ett krav. Erfarenhet av undervisning och/eller handledarutbildning är en fördel då du skall undervisa utifrån skolverkets riktlinjer och dina yrkeserfarenheter. Vi söker en utvecklingsinriktad, engagerad och flexibel medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med elever och kollegor. Du har en gedigen kunskap inom området och tycker om att dela med dig

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av att arbeta med elever med annat
modersmål än svenska är meriterande.

B-körkort

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Lärare barn- och fritid

Region Gotland