skoljobb.se

Lärare engelska

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-13

Ansök nu

Lärare engelska

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Södervärnskolan är en grundskola med verksamhet för elever i årskurs 7-9. Upptagningsområdet är södra Visby, Eskelhem, Västerhejde, Träkumla och Stenkumla. Skolan har ca 400 elever. 

Södervärnskolan arbetar aktivt med att lägga grunden för ett gott lärandeklimat genom att skapa goda relationer så att eleverna trivs och är trygga. I undervisningen är utgångspunkten den enskilde elevens behov och förmåga som utvecklas i grupp, med god samarbetsförmåga och social kompetens som följd. 

En förutsättning för elevernas lärande är att lärarna kan peka ut nästa steg i utvecklingsprocessen. Detta ger eleverna möjlighet till en målbild att sträva mot och de ska veta på vilket sätt de ska ta sig dit. Eleverna ska lämna skolan som kunskapssökande och kritiskt granskande individer med gott självförtroende, humanistiska värderingar och engagemang. 

Skolan ligger långt framme vad gäller digitala lärande verktyg. På skolan finns bibliotekarie, skolvärdinna och elevvärd som en extra trygghet för eleverna. Kurator och skolsköterska finns på skolan dagligen. 

Södervärnskolan har en bra idrottshall och tillgång till egna salar för hemkunskap och slöjd. Skolan har ett eget tillagningskök samt ett nyrenoverat skolbibliotek.

Arbetsuppgifter

Vill du ingå i ett härligt gäng av medarbetare? Till Södervärnskolan söker vi nu lärare i engelska. Undervisning sker i årskurserna 7-9. 

I uppdraget som lärare ingår att planera, genomföra, följa upp samt anpassa undervisningen, planera och genomföra utvecklingssamtal samt dokumentera elevernas lärprocess. 

Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget ansvarar ni tillsammans för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling samt bedriver utvecklingsarbete för både undervisningen och skolan.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen och lärarlegitimation. Du är förtrogen med skolans styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett tydligt sätt. Du besitter ett elevtänk som utgår ifrån individens behov i ett gruppsammanhang. Du vill arbeta målmedvetet för elevens kunskapsutveckling samt sociala utveckling. 

Du utgår från varje elevs lärandeprocesser och anpassar såväl undervisning som lärmiljöer för att möta behoven. 

Du är en trygg person som inger förtroende. Du är en självklar ledare för större elevgrupper och värnar om relationsskapandet mellan både elever och kollegor. Du är sålunda bra på att samarbeta och en god kommunikatör. 

Vi ser gärna att du är initiativrik, positiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar. Du räds inte utmaningar och kan tänka dig att bygga nytt från grunden. 

Meriterande om du har stor vana av att arbeta med digitala verktyg då alla elever och lärare arbetar med iPad i vardagen. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning
Arbetsplats
Södervärnskolan, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid
Tillträdesbeskrivning
Tillträde 2018-08-13
Antal tjänster
1

Kontakt
Marcus Larsson
Rektor
0498-269594, 070-4476834

Ansökan
Arbetsgivarens referensnummer
A786570
Sista ansökningsdatum
2018-06-10

Dela detta jobb

Lärare engelska

Region Gotland